diumenge, 10 de març del 2013

Cupcakes triple xocolata


Avui l'Àlex i jo hem anat a un dinar familiar amb la mama, la iaia i els tiets. Per postres he fet aquests cupcakes, tot xocolataaaa!!!
Tothom a dit que estaven molt bons. No us amoïneu... que no els he tastat!!!  ;-)

Ingredients:

70 gr. de mantega pomada
110 gr. de sucre
1 sobre de vainilla ensucrada
1 ou
110 gr. de farina
25 gr. de cacau en pols
1 cullereta de llevat Royal
70 ml. de llet
50 gr. de gotes de xocolata

Per la cobertura:
135 gr. de xocolata
120 gr. de sucre llustre
25 gr. de cacau en pols
un polsim de sal
45 gr. de mantega
85 gr. de formatge Philadelphia
80 gr. de nata fresca

Batre amb les barnilles elèctriques la mantega amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir la vainilla ensucrada i l’ou i seguir batent fins que quedi totalment integrat i la massa quedi suau.
Incorporar la meitat de la farina, el cacau i el llevat tamisats. Batre just fins que quedi integrat. Afegir la llet i batre fins que quedi una mescla homogènia. Incorporar la resta de barreja de farina amb cacau i batre just fins que quedi integrat.
Afegir les gotes de xocolata i repartir-les per la massa manualment amb una espàtula.
Repartir la massa en 12 càpsules de paper i coure al forn a 160ºC amb ventilador durant 17 minuts.
Deixar refredar sobre una reixa.

Per la cobertura:
Fondre la xocolata al bany Maria. Deixar refredar una mica i reservar.
Tamisar el sucre, el cacau i la sal.
Batre la mantega amb el formatge a temperatura ambient fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir de mica en mica la barreja de sucre llustre i cacau batent fins que quedi integrat. Afegir la xocolata fosa i seguir batent. Incorporar la nata fresca i batre fins que quedi totalment integrada.

Quan els cupcakes siguin freds, decorar amb la cobertura.
Reservar a la nevera.

7 comentaris:

  1. Mare meva això ha de estar de vici !!! ...... Que bons.
    Petons

    ResponElimina
  2. Tenen una pinta genial!!! Xocolata al cub. Fantàstics!!!

    ResponElimina
  3. Que macos t'han quedat!!! I que bons segur! petons

    ResponElimina
  4. Què bonics!!!! Perfectes per als amants de la xocolata!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Triple xocolata!!! Triple bona pinta!!! Que havíen de dir si es veuen irresistibles!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Ummmm triple xocolata! Segur que són boníssims.

    ResponElimina
  7. Carme, la xocolata mai va malament. I és que em faria mal. De petita no la podia ni veure, en canvi ara faria feina amb aquests cupcakes.
    Nani

    ResponElimina