divendres, 26 d’octubre del 2012

Galetes de gingebre

Ingredients:

300 gr. de farina
200 gr. de sucre
130 gr. de mantega pomada
1 ou
1 cullereta de postres de llevat
1 cullerada sopera de mel
3 culleretes de postres de gingebre en pols
1 cullereta de postres de canyella en pols

Barrejar en un bol la farina, el llevat, la mantega, el sucre i l’ou. Amassar amb les mans fins formar una bola.
Afegir el gingebre, la canyella i la mel i seguir amassant fins que aquests ingredients quedin totalment incorporats.
Estirar la massa entre dos fulls de paper de forn amb l’ajut d’un corró fins aconseguir una massa d’uns 6 mm de gruix. Reservar a la nevera una hora.
Tallar la massa amb un tallador de galetes. Col·locar les galetes una mica separades a una plata coberta amb paper de forn. Coure-les al forn a 180ºC durant 17 minuts aproximadament.
Retirar del forn, deixar uns minuts sobre la plata per tal que s’endureixin una mica i després deixar refredar completament sobre una reixa.
Conservar en un recipient hermètic.

Memòries d'una cuinera: Galetes.
A casa ens agraden les galetes molt cruixents, però em costa trobar-hi el punt. Aquestes galetes han quedat tal i com ens agraden, que les puguem mossegar i amb el gustet del gingebre, una delícia.

14 comentaris:

  1. No n'he fet mai, tot i que m'agraden les galetes de gengibre. A veure si m'animo! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Estan boníssimes les galetes de gingebre!!
    i si són casolanes encara ho han de ser més!!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. Mmm.... a mi aquestes galettes em fan olor de Nadal :)

    ResponElimina
  4. A mi también me gusta mucho la olor que desprenden, las hice el año pasado por primera vez y me encantaron. besos.

    ResponElimina
  5. T´han quedat perfectes... el truqui de ficar-les a la nevera me l´apunto, així segur que no se m´esquerden... petons,

    ResponElimina
  6. Què boniques!!!!
    No he provat mai el gingebre.....no sé ni quin gust té!!!!Serà qüestió de fer-ho!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. Carme, hem coincidit amb el gingebre. I és que a mi m'agrada molt el punt picant. Aquestes teves boníssimes.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  8. Què bones! a nosaltres ens encanta el gingebre, sobre tot per què és molt digestiu!

    Petons i bona setmana!

    ResponElimina
  9. Hola Carme!!! et teníem en compte, no pateixis, el que passa es que cada cop anem més tard a fer eñ recopilatori!!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  10. hola, ja tinc ganes de fer aquestes geltes, però dubto amb la mesura de les culleres. Quin tamany és una cullereta i una cullerdada??

    tinc les mesures en US teaspoon i tablespoon... o ho faig per grs?

    gràcies

    ResponElimina
  11. Hola Glò, per cullereta agafo la mesura de la cullera de postres i per cullerada la mesura de la cullera sopera. Tindré en compte fer aquesta distinció en les receptes. En el cas de les espècies es pot variar la mesura en funció del gust de cadascú, són quantitats orientatives.
    Si les fas ja em diràs si t'han agradat, a casa volen!!!
    Petons i gràcies pel comentari

    ResponElimina
  12. Ara mateix les estic fent, bé, la massa està reposant a la nevera. Ja és la tercera vegada que les faig seguint la teva recepta i he de dir que queden espectaculars, boníssimes! moltes gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel,
      m'alegro que t'hagin agradat.
      Bones festes!!!

      Elimina