diumenge, 24 de març de 2013

Mini cupcakes de carbassó i xocolata


Aprofitant que avui és diumenge de Rams he decorat els mini cupcakes com a petites Mones de Pasqua.
Quan jo era petita la iaia Maria, que és la meva padrina, sempre em regalava un tortell el dia de Rams.
No va ser fins que va néixer la meva germana Mercè que vaig saber què era una Mona. El seu padrí, que vivia a Barcelona, li regalava per Pasqua.
He de reconèixer que em va fascinar veure una figura tan gran de xocolata sobre un pastís. El que no entenia és perquè se’n deia mona si la figura era una casa amb uns pollets i unes plomes de colors...

Ingredients:

110 gr. de carbassó
75 gr. de farina
20 gr. de cacau en pols
1/2 cullereta de bicarbonat
1/2 cullereta de llevat Royal
1/8 cullereta de sal
1/4 cullereta de canyella en pols
1/8 cullereta de gingebre en pols
100 gr. de sucre
1 ou
50 ml. d’oli de gira-sol
1/2 cullerada de vainilla líquida

Per la cobertura:
120 gr. de formatge Mascarpone
20 gr. de mantega
80 gr. de xocolata
1 1/2 cullerades de sucre llustre

Pelar el carbassó i picar-lo.
En un bol barrejar la farina, el cacau, el bicarbonat, el llevat, la sal, la canyella i el gingebre. Tamisar la barreja.
Batre l’ou amb el sucre fins que quedi una massa blanquinosa i escumosa. Afegir l’oli i l’aroma de vainilla i seguir batent.
Incorporar la barreja de farina i cacau i batre suaument fins aconseguir una mescla homogènia. Tot seguit afegir el carbassó picat. Barrejar amb suavitat per distribuir uniformement.
Repartir la massa en 20 càpsules de paper i coure al forn a 180ºC durant 17 minuts.
Deixar refredar sobre una reixa.

Per la cobertura:
Fondre la xocolata al bany Maria i deixar refredar una mica.
Batre el formatge i la mantega a temperatura ambient fins que quedi una mescla suau. Afegir la xocolata fosa i incorporar-la totalment. Afegir el sucre llustre i batre fins que quedi una crema homogènia.

Quan els mini cupcakes siguin freds, decorar amb la cobertura.
Reservar a la nevera.
Treure de la nevera 15 minuts abans de servir.

Dimarts passat vaig assistir a un curs de Mones de Pasqua al centre cívic de Banyoles. El professor va ser en Miquel B. Costabella i el “pinxe” en Ramon Juanola del blog Què hi ha de postres?
Com sempre vam riure molt a més d’aprendre un munt de trucs i tècniques de pastisseria.
Us deixo algunes fotos de les Mones que es van fer.






10 comentaris:

  1. Carme unes cupcakes molt bones i molt ben decorades. Ostres vares venir al costat de casa meva .... jo no vaig ser a temps d'apuntar-mi, sino ens haurienm conegut.
    La propera que t'apuntis a un curs a centre civic , si m'avise m'hi apunto.
    Petons

    ResponSuprimeix
  2. T'han quedat preciosos! Com has fet els nius amb xocolata??? Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  3. Moníssims!! Amb el carbassó han de ser molt amorosos. Deliciosos!!!
    Petonets :-)

    ResponSuprimeix
  4. Que bons aquests cupcakes! I així decorats t'han quedat maquíssims!! M'agraden molt! ;)

    Petons i bona setmana guapa!

    ResponSuprimeix
  5. Quima, la propera vegada t'aviso. Si t’assabentes d'algun curs interessant ja m'ho diràs.
    Mònica, vaig posar l'espremedor de cítrics (un que tinc d'acer inoxidable) al congelador una bona estona per tal que estigués ben fred. Vaig fondre xocolata i amb el decopen, una mànega o un biberó vaig anar fent fils de xocolata al voltant de l'espremedor. Vaig posar-ho al congelador, un cop el niu va ser fred el vaig poder desemmotllar. El resultat es pot millorar, però fa el fet, oi?
    Marina, Catieu i Cristina amb carbassó són molt bons i tendres. Jo no els vaig menjar (estic a dieta) però al dinar familiar on els vaig portar van volar.
    Bona setmana a totes!!!

    ResponSuprimeix
  6. quina pintassa Carme!!! t'han quedat de luxe. molt spetonets

    ResponSuprimeix
  7. Hola, m'agrada la combinació....te una molt bona pinta, encantada de coneigret,ens veiem !!!

    ResponSuprimeix
  8. T'he nominat, o no se ben bé com es diu, en el premi best blog, espero que t'agradi!
    http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/premi-best-blog.html
    Mònica

    ResponSuprimeix
  9. Gràcies Judith.

    Mamilu, m'he passat pel teu blog, nyam, nyam, ja tens una seguidora més.

    Mònica moltes felicitats per haver rebut el premi, te'l mereixes. M'agrada molt el teu blog i totes les teves receptes. Sempre em pregunto si a casa teniu temps de menjar tantes coses bones ;-) Cada recepta que fas em dic "aquesta l'he de fer".
    M'ha agradat molt que hagis pensat en el meu blog per aquest premi. M'ha fet molta il·lusió i estic contenta que t'agradi el que faig.
    Gràcies i un petonàs

    ResponSuprimeix