dimecres, 6 de març del 2013

Carbassó rodó farcit

Ingredients:

4 carbassons rodons
1 ceba
2 pastanagues
4 culleres soperes d’oli d’oliva
Sal i pebre

1 cullera de postres de farina
1 cullera de postres d’oli d’oliva
100 ml. de llet
Sal
Formatge ratllat

Netejar els carbassons. Tallar una tapa. Buidar-ne l’interior amb l’ajut d’una cullera de postres. Reservar la polpa.
Coure els carbassons, ja buits, en aigua amb sal durant uns 12 minuts. Un cop cuits, amb molt de compte, escórrer i reservar.
En una paella, daurar la ceba tallada petita en l’oli d’oliva. Afegir la pastanaga tallada petita i daurar. Finalitzar incorporant la polpa dels carbassons picada. Coure les hortalisses. Si durant la cocció queda sec, afegir un rajolí d’aigua. Afegir un polsim de sal i pebre.
Fer una beixamel torrant la farina en l’oli d’oliva i afegint la llet sense deixar de remenar per tal que no quedin grumolls. Posar un polsim de sal.
Farcir els carbassons amb la barreja d’hortalisses. Cobrir amb una cullerada de beixamel i una mica de formatge ratllat.
Coure els carbassons al forn durant 15 minuts a 200ºC. Passat aquest temps gratinar uns minuts si es desitja.

(ingredients per 4 racions)

10 comentaris:

  1. Que bons són els carbassons farcits!!! I aquests sense carn, ho provaré...
    Petonets

    ResponElimina
  2. Benvolguda Carme
    Som la Laura Solanilla i en F. Xavier Medina, professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual t’agrairíem molt si ens poguessis facilitar-nos la teva ajuda.

    En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.

    Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.

    En aquest sentit, t’agrairem si pots fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que coneguis, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.

    Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.

    Gràcies per la teva col•laboració

    Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
    F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)

    ResponElimina
  3. Ostres que bo! Tenen una pinta boníssima! M'anoto la recepta ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Carme, tenen una pinta esplèndida! Són ideals per menjar una mica de verdures i d'una forma boníssima! Me l'apunto! :D

    He canviat el directori del meu blog, ara em pots trobar en http://deliciesdellimona.blogspot.com :)

    Molts petonets :D

    ResponElimina
  5. lo que me gusta de los zapallitos es que se los puede rellenar con lo que sea que siempre son ricos, muy versátiles, como las berenjenas.

    ResponElimina
  6. Apa, fan molt bona pinta! Han d’estar deliciosos.

    ResponElimina
  7. Segur que estan molt bons i amb aquest tamany rodó i petit queden molt bé.

    ResponElimina
  8. NO t'ho creuràs però diumenge passat vaig estar a apunt de fer-los així . Una recepta perfecta:
    petons

    ResponElimina
  9. No n'he vist mai, d'aquests carbassons rodons, Carme! Quina cucada! T'han quedat fantàstics, farcits.

    ResponElimina
  10. Hola altra vegada! hehehe

    No ser si segueixes les cadenes de premis, però com que el teu blog m'agrada molt, t'he premiat amb uns quants d'ells des del meu ;)

    Si no les segueixes no passa res, però he pensat que te'ls mereixies :)

    Una abraçada!

    ResponElimina