diumenge, 24 de febrer del 2013

Pastissets de formatge i maduixes (light)


Segurament avui comença una nova etapa del bloc. Espero que així sigui, ja que voldrà dir que he tingut èxit en el meu propòsit.
Fa dues setmanes que he començat a fer dieta per aprimar-me. En aquest temps, seguint les pautes d’alimentació que m’ha donat la infermera i caminant una hora al dia, he perdut 2Kg. Això m’ha animat a seguir endavant.
Us he de confessar que el segon dia creia que no en seria capaç, i no per que no tingués força de voluntat per fer-ho (jo mateixa m’he sorprès de la constància que he tingut aquests dies), si no per que vaig pensar que hauria de deixar d’escriure el bloc. M’imaginava llegint les delicioses receptes dels blocs que segueixo, on moltes vegades trobo la inspiració, i no podent tastar ni una engruna d’aquests deliciosos plats. Em feia por que això em provoqués alguna mena d’angoixa que em fes més difícil seguir. Escriure aquest bloc m’ha donat moltes satisfaccions i, en certs moments, també m’ha fet pujar l’ànim, sobretot gràcies als que el llegiu, als que el seguiu i als que el comenteu, que em faria molta pena deixar-lo.
Per sort una amiga em va encoratjar i em va dir que m’ho prengués com un nou repte, que intentés trobar la manera de crear plats atractius amb els aliments que puc menjar.
Així que aquí us presento les meves primeres postres baixes en calories. Us he de dir que no és el millor pastís de formatge que he tastat... hauré d’intentar millorar-lo, però m’ha servit per començar a practicar el compte de calories ;-)
Si teniu alguns suggeriments per altres plats estaré encantada de posar-los en pràctica.

Ingredients:

1 ou
25 gr. de sucre morè
1 iogurt natural desnatat
150 gr. de formatge fresc batut desnatat
80 gr. de maduixes
80 gr. de maduixes per decorar

Separar el rovell de la clara. Muntar la clara a punt de neu i reservar.
Batre el rovell amb el sucre morè, el iogurt i el formatge fresc batut. Incorporar la clara muntada amb molta suavitat. Afegir les maduixes tallades a daus petits i repartir de forma uniforme a la massa.
Repartir la barreja en 4 motlles individuals.
Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Un cop els pastissets siguin cuits, deixar refredar a temperatura ambient. Un cop freds, reservar a la nevera.
Abans de servir decorar amb la resta de maduixes.

(115 Kcal per pastisset)

12 comentaris:

  1. Em sembla molt bona idea aquest canvi que et proposes! sobretot si t'ha d'ajudar a poder seguir la dieta sense angoixar-te. A vegades tenim la idea equivocada de que els plats lights no son bons, i no té perquè ser així.
    Molts ànims per seguir endavant!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Doncs tenen molt bona pinta! Sempre va bé tenir receptes d'aquestes :) I no perquè siguin lights han de ser menys bones! A més t'han quedat molt macos ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Moltíssima sort amb la dieta! estic convençuda que aconseguiràs el teu propòsit!!! molts petonets

    ResponElimina
  4. Molts xulos. Tant se val si són lights. Si estan bons i fan goig, com és el cas, què més es pot demanar!!!

    ResponElimina
  5. Ai Carme! Em sembla que jo hauré de fer com tu i començar a fer dieta, peró ho tinc una mica més difícil perquè tot i que els pastissos no els faig per mi, les receptes les haig de tastar per saber si són bones. Quina creu!

    ResponElimina
  6. Carmen endevant que tu pots !! .....Anims amb la dieta , només es tracta de adaptar una mica les receptes al que pots menjar.
    Aquests pastissets encara que siguin liths tenen molt bona pinta.
    petons

    ResponElimina
  7. Quins colors!!! La presentació....molt bonica!!! Han d'estar boníssims!!!
    Salut, petons i ànim amb la dieta!!!!!
    Olga

    ResponElimina
  8. Carme, que per molt de temps puguis cuidar-te i arribar al pes ideal. Si comences ara amb receptes lleugeres et seguirem encara més...
    Nani

    ResponElimina
  9. It is the bеst time to make somе plans fοr the
    long run аnd it is time to bе haρpy. I hаve гead this post and іf I may I wish to recommend yοu sοme attention-gгаbbing
    things or tips. Pеrhaps you can writе subsequent artiсleѕ relating
    tо thіѕ article. Ι ԁesiге tо learn moгe issuеs approxіmately it!


    My web blog - Geschenk Taufe
    my web page - Taufgeschenke

    ResponElimina
  10. Anims Carme! Segur que aconseguiras el que et proposes. I la veritat és que realment tenen mlt bona pinta. Me l'apunto!
    Marta

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies per tots els vostres missatges d'ànim. No us podeu imaginar com m’ajuden els vostres comentaris per seguir endavant.
    De moment ho porto molt bé... i em porto bé ;-) ji, ji... espero continuar així i de mica en mica aconseguir el meu objectiu.
    La recepta està regular... hauré de seguir investigant.
    Un petonàs

    ResponElimina