dijous, 7 de febrer del 2013

Coca de greixons 2013

Ingredients:

300 gr. de farina
200 gr. de sucre
3 ous
200 ml. de llet
50 gr. de mantega
150 gr. de greixons
1 sobre de llevat Royal
la pell ratllada d’una llimona
1 polsim de sal
pinyons
50 ml. d’anís

Batre les clares a punt de neu i reservar. Tamisar la farina i el llevat. Picar els greixons. Ratllar la pell de llimona.
Batre els rovells amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa. Afegir la mantega i batre fins que quedi incorporada. Afegir la llet i la ratlladura de pell de llimona. Sense deixar de batre, a velocitat lenta, anar afegint la barreja de farina tamisada a cullerades. Quan la farina s’hagi incorporat totalment afegir un polsim de sal i els greixons picats. Remenar per distribuir-los uniformement a la massa.
Incorporar amb l’ajut d’una llengua pastissera les clares muntades amb molta suavitat.
Cobrir amb paper de forn una plata i posar-hi la massa. Distribuir-hi damunt els pinyons i empolsar la superfície amb sucre.
Coure al forn a 180ºC durant 35 minuts.
Al moment de treure del forn ruixar la coca amb l’anís.
Deixar refredar sobre una reixa.


8 comentaris:

  1. ummmmmm, ¡¡que bona!!4
    Jo, avui he fet un tortell de llardons.

    ResponElimina
  2. Ohhhhhh t'ha quedat molt esponjosa.
    petons

    ResponElimina
  3. T'ha quedat fantàstica!! Súper gruixuda, com a mi m'agrada!! Que bons que són els llardons... visca el carnestoltes! Que ho passis bé, guapa.

    ResponElimina
  4. Aquesta coca de greixons t'ha quedat perfecta i segurament molt bona.

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta! Segur que també està boníssima.

    ResponElimina
  6. T'ha quedat molt bé!
    Així ben pujadeta!!
    ptns!!

    ResponElimina