Ingredients:
300 gr. de farina
200 gr. de sucre
3 ous
200 ml. de llet
50 gr. de mantega
150 gr. de greixons
1 sobre de llevat Royal
la pell ratllada d’una llimona
1 polsim de sal
pinyons
50 ml. d’anís
Batre les clares a punt de neu i reservar. Tamisar la farina i el llevat. Picar els greixons. Ratllar la pell de llimona.
Batre els rovells amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa. Afegir la mantega i batre fins que quedi incorporada. Afegir la llet i la ratlladura de pell de llimona. Sense deixar de batre, a velocitat lenta, anar afegint la barreja de farina tamisada a cullerades. Quan la farina s’hagi incorporat totalment afegir un polsim de sal i els greixons picats. Remenar per distribuir-los uniformement a la massa.
Incorporar amb l’ajut d’una llengua pastissera les clares muntades amb molta suavitat.
Cobrir amb paper de forn una plata i posar-hi la massa. Distribuir-hi damunt els pinyons i empolsar la superfície amb sucre.
Coure al forn a 180ºC durant 35 minuts.
Al moment de treure del forn ruixar la coca amb l’anís.
Deixar refredar sobre una reixa.
300 gr. de farina
200 gr. de sucre
3 ous
200 ml. de llet
50 gr. de mantega
150 gr. de greixons
1 sobre de llevat Royal
la pell ratllada d’una llimona
1 polsim de sal
pinyons
50 ml. d’anís
Batre les clares a punt de neu i reservar. Tamisar la farina i el llevat. Picar els greixons. Ratllar la pell de llimona.
Batre els rovells amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa. Afegir la mantega i batre fins que quedi incorporada. Afegir la llet i la ratlladura de pell de llimona. Sense deixar de batre, a velocitat lenta, anar afegint la barreja de farina tamisada a cullerades. Quan la farina s’hagi incorporat totalment afegir un polsim de sal i els greixons picats. Remenar per distribuir-los uniformement a la massa.
Incorporar amb l’ajut d’una llengua pastissera les clares muntades amb molta suavitat.
Cobrir amb paper de forn una plata i posar-hi la massa. Distribuir-hi damunt els pinyons i empolsar la superfície amb sucre.
Coure al forn a 180ºC durant 35 minuts.
Al moment de treure del forn ruixar la coca amb l’anís.
Deixar refredar sobre una reixa.
ummmmmm, ¡¡que bona!!4
ResponEliminaJo, avui he fet un tortell de llardons.
Ohhhhhh t'ha quedat molt esponjosa.
ResponEliminapetons
T'ha quedat fantàstica!! Súper gruixuda, com a mi m'agrada!! Que bons que són els llardons... visca el carnestoltes! Que ho passis bé, guapa.
ResponEliminaAquesta coca de greixons t'ha quedat perfecta i segurament molt bona.
ResponEliminaQuina bona pinta! Segur que també està boníssima.
ResponEliminaFantàstica! Té molt bona pinta!
ResponEliminaT'ha quedat molt bé!
ResponEliminaAixí ben pujadeta!!
ptns!!
nyumii..
ResponElimina