Ingredients:
Pel pa de pessic:
170 gr. de pastanaga
140 gr. de farina
15 gr. de cacau en pols
2 ous
100 gr. de sucre blanc
50 gr. de sucre moreno
100 ml. d’oli de gira-sol
2 talls de pinya en almívar
1 cullerada d’aroma de vainilla líquid
1/2 cullereta de bicarbonat
1 cullereta de llevat Royal
1/4 cullereta de sal
1/2 cullereta de canyella
50 gr. de nous
75 gr. de gotes de xocolata
Per la cobertura:
135 gr. de xocolata
120 gr. de sucre llustre
25 gr. de cacau en pols
un polsim de sal
45 gr. de mantega
85 gr. de formatge Philadelphia
80 gr. de nata fresca
Pel pa de pessic:
Picar per separat la pastanaga i la pinya. Esmicolar les nous amb les mans.
En un bol barrejar la farina, el cacau, el bicarbonat, el llevat, la sal i la canyella. Tamisar la barreja.
Batre els ous amb el sucre fins que quedi una massa blanquinosa i escumosa. Afegir l’oli i l’aroma de vainilla i seguir batent.
Incorporar la barreja de farina i cacau i batre suaument fins aconseguir una mescla homogènia. Tot seguit afegir la pastanaga, la pinya, les nous i les gotes de xocolata. Barrejar amb suavitat per repartir uniformement els ingredients picats.
Posar la massa en un motlle untat amb mantega i lleugerament empolsat amb cacau en pols. Coure al forn a 180ºC durant 35 minuts.
Per la cobertura:
Fondre la xocolata al bany Maria. Deixar refredar una mica i reservar.
Tamisar el sucre, el cacau i la sal.
Batre la mantega amb el formatge a temperatura ambient fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir de mica en mica la barreja de sucre llustre i cacau batent fins que quedi integrat. Afegir la xocolata fosa i seguir batent. Incorporar la nata fresca i batre fins que quedi totalment integrada.
Quan el pa de pessic estigui fred cobrir-lo amb la cobertura. Reservar a la nevera 1 hora com a mínim.
(Recepta de Food and Cook)
Té una pinta fantàstica. M'encanta aquest pastís, a més, avingut amb la xocolata, és una delícia.
ResponEliminaFantàstic!!! Combinat amb xocolata ha de deliciós aquest pastís de pastanaga.
ResponEliminaPetonets bonica
No és broma: m'estic imaginant el gust del pastís...que bo!
ResponEliminaNani
HOLA CARME
ResponEliminaaquest pastis té bona pinta...tot i que la combinació del xocolata i la pastanaga em fan dubtar.
gracies!
Quina delícia!!! Quina presentació! Jo encara no m'he atrevit amb els pastissos de pastanaga......
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Si encara no us heu atrevit amb els pastissos de pastanaga us els recomano pel seu aroma, per la textura tan esponjosa i pel seu sabor. No us els podeu imaginar fins que els tasteu. Ja m’ho explicareu.
ResponElimina