Ingredients:
1 ou
25 gr. de sucre
40 gr. d’oli d’oliva
80 ml. de llet
135 gr. de farina
1 cullereta de llevat Royal
1/4 cullereta de sal
1 cullereta d’orenga
1 cullerada de formatge Grana Padano ratllat
Per la cobertura:
100 gr. de formatge Philadelphia
25 gr. de mantega
50 gr. de salmó fumat
4 cullerades de nata muntada sense sucre
1 polsim de pebre negre
Caviar per decorar
Batre l’ou lleugerament amb les barnilles elèctriques, anar afegint el sucre i seguir batent fins que blanquegi i dobli el volum.
Amb la velocitat de la batedora al mínim, anar incorporant l’oli de mica en mica, amb un rajolí ben fi.
Quan l’oli estigui totalment incorporat a la mescla afegir de mica en mica la llet i seguir batent a velocitat baixa.
Tamisar la farina amb el llevat i la sal. Afegir-la de cop a la massa i batre just fins que quedi incorporada.
Incorporar l’orenga i el formatge amb l’ajut d’una llengua pastissera amb moviments suaus.
Disposar la massa en 15 càpsules de paper, omplint-les fins 2/3 parts de la seva capacitat.
Coure al forn pre-escalfat a 160ºC amb ventilador durant 17 minuts.
Un cop cuits, deixar refredar sobre una reixa.
Per la cobertura:
Batre el formatge amb la mantega a temperatura ambient fins que quedi una mescla homogènia. Afegir el salmó fumat tallat ben petit amb unes tisores i un polsim de pebre negre. Incorporar la nata muntada amb moviments suaus.
Quan els mini cupcakes siguin freds decorar-los amb la mescla de formatge i salmó. Coronar amb una mica de caviar.
Reservar a la nevera.
Memòries d'una cuinera: Canapès.
Els ingredients clàssics amb una presentació diferent.
Quina gran idea, ara que estan tan de moda! Segur que aconsegueixes la sorpresa de tothom. Molt bona recepta i Feliç 2013
ResponEliminaMai he probat els cupcakes salats pero me ha agradat molt la idea!! Bones festes!!!
ResponEliminaQuina bona pinta ....amb el teu permis et copiare la cobertura de salmo i la posaré mab torradetes.
ResponEliminaBon Any 2013.
Petons
¿CUPCAKES SALATS???, una idea genial y bonissima.
ResponEliminaBON ANY NOY 2013
Quina xulada Carme!!! Amb caviar i tot!!! Un aperitiu super original i de luxe per a aquestes festes! Xin-xin pel 2013!
ResponEliminaM'agrada la idea, ten un paquet de salmó a la gelera, a veure si me fuig la peresa que tenc aquests dies i entro a la cuina.
ResponEliminaMolts d'anys i feliç any!!
Em sembla una gran idea, unes magdalenes salades d'aperitiu. Boníssimes!
ResponEliminaque bons!!:)
ResponEliminaM'encanten! Uns cupcakes molt bons per l'aperitiu.
ResponEliminaFeliç 2013!
Muacs
mmmm, me encanta la adaptación que has hecho del canapé!
ResponEliminaUn beso y feliz 2013!
Carme,
ResponEliminaQuin presentació més bonita. Segur que són boníssims.
Desitjo tornar a veure les teves bones receptes durant el 2013.
Un molt feliç any!
Nani
Quina bona pinta! Han de ser deliciosos i son molt originals per una taula de festa. Petons i bon any 2013!
ResponEliminaEts la reina dels cupcakes!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i feliç 2013.
Quina bona pinta, la oni té raó, ets la reina del scupcakes!!! ;P molts petonets reina i bon any.
ResponElimina