divendres, 22 d’abril de 2016

Pastís de formatge fresc


El pastís no és ben bé el que havia de ser... quan ja portava les dues hores de cocció el vaig voler deixar uns minuts més tal i com vaig llegir a la recepta de la Mercè, però em vaig equivocar en la temperatura i vaig posar el forn a 180ºC enlloc dels 100ºC. Al cap d'uns 10 minuts me'n vaig adonar, sort!!!, sinó segur que se'm crema. Així que encara es pot menjar, però m'ha quedat força cuit i daurat.
L'hauré de tornar a fer, intentant no despistar-me ;)

Ingredients:

Per la base:
18 galetes Tosta Rica
60 gr. de mantega fosa

Pel farcit:
100 gr. de mantega pomada
100 gr. de sucre
1 beina de vainilla
3 ous
ratlladura de mitja llimona
50 gr. de farina
500 gr. de formatge quark

Per la base:
Triturar les galetes fins a deixar-les en pols. Barrejar amb la mantega fosa. Disposar la barreja al fons d’un motlle desmuntable pressionant amb una cullera per tal que quedi una capa plana.
Reservar a la nevera.

Pel farcit:
Batre amb les barnilles elèctriques la mantega amb el sucre i les llavors de la vainilla. Afegir els ous d'un en un sense deixar de batre. Incorporar la pell ratllada de llimona i la farina prèviament tamisada. Afegir el formatge quark i barrejar fins que quedi una mescla homogènia.
Abocar la massa sobre la base de galeta i allisar la superfície.
Coure al forn pre-escalfat a 100ºC durant dues hores.
Deixar refredar a temperatura ambient.
Desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.


(Recepta de Cuina per a llaminers)



2 comentaris:


  1. Carme; Un pastís que s'ha de tenir en compte... a vegades les equivocacions poden sortir pastissos com aquest teu , que aquí presentes...
    Salutacions Carme¡¡ :O)

    ResponSuprimeix
  2. Doncs si no t'arribes a equivocar no sé pas qué hagués passat..perquè així és una passada! Petonarros!

    ResponSuprimeix