diumenge, 1 de maig del 2016

Pastís de poma i ametlla

Ingredients:

3 ous
200 gr. de sucre
70 gr. de farina
100 gr. d'ametlla en pols
1 cullereta de postres de llevat
3 pomes

Batre els ous amb el sucre fins que blanquegin i tripliquin el seu volum.
Afegir la farina i el llevat prèviament tamisats amb molta suavitat.
Incorporar l'ametlla en pols amb compte que no baixi la mescla.
Afegir dues de les pomes picades a la massa.
L'altra poma tallar-la en làmines primes per decorar.
Untar un motlle amb mantega i enfarinar lleugerament.
Abocar la massa dins el motlle i cobrir-la amb la poma laminada.
Coure al forn a 180ºC durant 50-55 minuts.
Un cop cuit, deixar refredar una mica abans de desemmotllar i després col·locar el pastís sobre una reixa fins que es refredi totalment.

4 comentaris:

  1. M'agraden els pastissos que combinen amb l'ametlla: tenen un sabor fantàstic! I la poma... bé, un clàssic que sempre triomfa! :)
    Salutacions

    ResponElimina

  2. Carme; La poma a la cuina, és inacabable.... els fruits secs, -l'ametlla- un toc molt el.legant als passtissos i plats -picades, per acompanyar als rosstits...- aquet que ens presentes molt mengible per acabar un bon àpat.
    Salutacios Carme¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Deu estar boníssim! A qui no li agrada un pastís de poma?

    ResponElimina
  4. T'ha quedat perfecte a la vista...i al gust ja no m'ho vull ni imaginar perquè m'entrarà salivera! Petonarros!

    ResponElimina