divendres, 15 d’abril del 2016

Pastís de trufa i maduixa

Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre
1 sobre de vainilla ensucrada

Per la trufa:
160 gr. de nata líquida
125 gr. de xocolata de cobertura

Per la cobertura:
150 ml. de nata líquida
150 gr. de xocolata de cobertura
75 gr. de mantega

Almívar
Melmelada de maduixa


Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre i la vainilla ensucrada fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i incorporar amb molta suavitat. Abocar la massa dins un motlle untat amb mantega i lleugerament enfarinat i coure-ho al forn 25 minuts a 180ºC.

Per la trufa:
Trossejar la xocolata i disposar-la dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Reservar a la nevera unes hores.

Per la cobertura:
Trossejar la xocolata, tallar la mantega a daus i disposar-les dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata i la mantega. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Mantenir la barreja calenta al bany Maria fins el moment d’utilitzar.


Tallar el pa de pessic en tres discs. Disposar el primer disc, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una capa de trufa. Col·locar damunt el segon disc, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una capa de melmelada. Tapar amb l’últim disc prèviament humitejat amb almívar i cobrir-lo amb una fina capa de trufa. Abocar damunt la cobertura de xocolata calenta i deixar refredar a temperatura ambient.

2 comentaris:

  1. Com un sacher...quina cosa més bona!!! Petonarros!

    ResponElimina

  2. Carme; Un pastís d'alló tant i tant bo, i trobar-hi la melmelada de maduixes per dins...
    Salutacions Carme¡¡

    ResponElimina