dimarts, 17 de març del 2015

Torradetes de Santa Teresa

Ingredients:

7 llesques de pa sec de barra de 1/4
250 ml. de llet
1 ou L
1/2 branca de canyella
Pell de 1/2 llimona petita
2 culleres soperes de sucre
Un polsim de canyella en pols
Oli de gira-sol per fregir

Posar en un cassó al foc la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan bulli retirar del foc i deixar refredar una mica. Colar i abocar en un plat fons.
Batre l’ou en un altre plat fons. En un altre plat barrejar el sucre amb la canyella en pols.
Tallar el pa sec en llesques d’uns 2 cm. Posar en una paella al foc l’oli per fregir.
Sucar les llesques de pa en la llet per tots dos cantons de manera que quedin ben impregnades. Deixar-les reposar uns instants damunt un altre plat. Passar les llesques de pa per l’ou batut i fregir-les en l’oli per tots dos costats fins que quedin ben torrades. Quan tinguin el color desitjat, retirar les torradetes del foc i deixar-les sobre paper absorbent per tal d’eliminar l’excés d’oli. Encara calentes, arrebossar les torradetes amb la barreja de sucre i canyella.
Es poden servir tèbies o fredes.


Memòries d'una cuinera: Rostes de santa Teresa.
Em sembla recordar que fa moltíssims anys en vaig fer un cop. A l’institut, a classe de cuina ens van ensenyar la recepta. Com la majoria de plats que hi elaboràvem després els intentava posar en pràctica a casa, però no solia tenir gaire èxit. Sort que amb el temps i la pràctica he millorat un xic les meves dots culinàries.

10 comentaris:

  1. que bones!!!!, la meva mare les fa igual.

    ResponElimina
  2. jo encara les he de fer, tot i que aquest any ja les he fet fa 3 setmanes, però les vui fer diferents per memòries d'una cuinera

    ResponElimina
  3. Jo en començo a menjar i no puc parar...són unes de les postres tradicionals (que jo menjaria a totes hores) que més m'agraden!!! Aquest Memòries d'aquest mes és la repera!!!

    ResponElimina
  4. No les he fet mai, a veure si m'hi poso un dia. Gràcies per compartir,

    ResponElimina
  5. Fan molt goig!!! Jo no les he fet mai (no agraden a casa meva) però quan puc....les tasto!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Fan molt bona fila! això que expliques ens ha passat a tots...jejeje. Tinc una companya de feina asturiana que em va dir que el secret d´una bona torrija és que et quedi el mig de la torrada cremós...

    ResponElimina
  7. Oh que bones Carme! A mida que llegia la recepta ja anava salivant jajajaja t'han quedat molt maques!! Jo també m'he animat aquest mes a fer-les.
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  8. Fan molt bona pinta... t'han quedat perfectes!!
    Marta

    ResponElimina
  9. Carme, no saps la gana que tinc ara!!!!! A vegades no fa falta que experimentem massa, les receptes tradicionals són perfectes. Gràcies per participar!

    ResponElimina