divendres, 20 de març del 2015

Costelló marinat cuit al forn


En l’edició del març Del Blog al Plat la Mercè ens proposa escollir una recepta d’Els fogons del pare. En Manel té un munt de propostes que agraden als qui les tasten i no m’estranya, quins plats tan bons! No sabria per on començar: conill, bacallà, arròs, llegums, patates... tot amb les seves picades, amb els sofregits de ceba cuits a foc lent, amb salses de fruites per acompanyar les carns molt saboroses i originals.

En aquesta ocasió m’he decantat per un plat de carn. Mirant els ingredients que tenia a casa he adaptat la recepta del costellam de porc marinat fet al forn. El costelló m’ha quedat molt torrat, suposo que cada forn és un món, però molt tendre i saborós, i les patates amb la ceba molt i molt bones.

Ingredients:

6 tires de costelló de porc
2 patates grosses
2 cebes grosses
3 grans d’all
Barreja de fines herbes (romaní, farigola, julivert, marduix, sàlvia, serpoll)
1/2 got de vi blanc
1 got d’oli d’oliva
1 cullera sopera de salsa de soja
1 cullera sopera de mostassa
1 cullera sopera de mel
Sal i pebre

Posar en una plata fonda que pugui anar al forn el costelló. Amanir-lo amb sal i pebre, les fines herbes, l’all trinxat, el vi blanc, l’oli, la salsa de soja, la mel i la mostassa. Tapar amb film transparent i deixar macerar a la nevera durant 8 hores. De tant en tant girar la carn per tal que quedi ben impregnada.
Pelar les cebes i les patates i tallar llesques de mig centímetre. Disposar al fons d’una plata de forn les làmines de ceba i damunt les de patata. Salpebrar i ruixar amb un rajolí d’oli d’oliva.
Escalfar el forn de dalt i de baix a 220ºC.
A la part baixa del forn posar-hi la safata amb la patata i la ceba. A la part alta del forn posar-hi el costelló. Daurar la carn 15 minuts per la part de dalt i 15 minuts més per la part de baix fins que quedi ben daurada. Passat aquest temps disposar el costelló damunt les patates i ruixar-lo amb el suc de la maceració. Apagar del foc de dalt i coure 45 minuts més.

7 comentaris:

  1. Quin recull més bo farem entre tot/es, unes costelles boníssimes! bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Quin recull més bo farem entre tot/es, unes costelles boníssimes! bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. A casa el costelló agrada precisament com t'ha quedat a tu, torradet per fora i melós per dintre...a les nenes els encanta...així que me l'apunto! Petons!

    ResponElimina
  4. Un plat que sempre triomfa! fins i tot entre els menys carnissers.

    ResponElimina
  5. Caram quina bona tria!, t'ha quedat molt ben emplatat!, gracies per participar!!! Celebro que hagis conegut un blog tan xulo com Els fogons del pare!

    ResponElimina
  6. Aquesta combinació de salsa de soja, mel i mostassa ha de ser espectacular! No m'estranya la bona pinta del plat a la foto! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Hola Carme,
    Moltes gràcies per haver dedicat part del teu temps a navegar pel meu bloc. Estic content de llegir que t'han cridat l'atenció alguna de les propostes.
    El marinat amb salsa de soja i mel és una excel·lent aportació, fantàstica.
    Aniré seguint les teves propostes.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina