dimecres, 11 de març del 2015

Macarons de xocolata blanca


Fa uns dies el meu nebot Sangi em va dir que li agradaria tastar els macarons. Es veu que als dibuixos animats de Pokémon en mengen i a ell li han fet molt bona pinta amb la varietat de colors tan vistosos.

Quina por!!! Ja sabia que eren molt complicats de fer, temps enrere ja n’havia estat llegint diferents receptes però no m’hi vaig atrevir.


Ara no tenia excusa, encara tenia farina d’ametlla i unes clares que em van sobrar de fer crema catalana i ja sabeu que m’havia proposat fer receptes amb el que voltava pel rebost.


He seguit la recepta del blog Tomillo y canela que està explicada amb molt detall i bons consells, però a la meva manera. Com que no tinc robot de cuina he fet servir la picadora, tampoc tinc termòmetre pel sucre i ho he fet a ull. Amb les limitacions han quedat uns macarons força rústics però de gust molt bo.

Ingredients:

Pels macarons:
Massapà:
300 gr. d’ametlla en pols
300 gr. de sucre llustre
110 gr. de clara d’ou
Merenga:
110 gr. de clares d’ou
100 gr. d’aigua
350 gr. de sucre

Pel farcit:
100 gr. de mantega pomada
100 gr. de sucre llustre
100 gr. de xocolata blanca

1 cullera de postres de llet

Pels macarons:
Massapà:
Triturar a la picadora l’ametlla en pols amb el sucre llustre durant uns 6 segons. Posar en un bol juntament amb les clares d’ou i remenar fins obtenir una massa homogènia.
Reservar.

Merenga:
En un cassó al foc posar el sucre i l’aigua per fer un almívar. Mentrestant, muntar les clares. Quan l’almívar bulli afegir-lo a les clares mig muntades i seguir batent fins que la merenga es refredi una mica.

Afegir una quarta part de la merenga al bol del massapà i remenar bé fins que quedi ben integrat. Afegir una altra quarta part i remenar amb cura i moviments envoltants fins que quedi una mescla homogènia. Afegir una altra quarta part i repetir l’operació. Finalment afegir l’última part de merenga i integrar per complert. S’ha d’aconseguir una massa homogènia i lleugerament fluida.
Disposar la massa dins una mànega pastissera amb broquet rodó. Sobre una plata coberta amb paper de forn, formar cercles de massa. Amb la mànega perpendicular a la plata, pressionar-la fins obtenir un cercle de massa d’uns 2,5 cm de diàmetre. Deixar separació entre els cercles.
Donar dos cops secs a la plata per tal que surtin les bombolles d’aire de la massa.
Deixar assecar entre 15 i 30 minuts.

Coure al forn pre-escalfat a 135ºC amb ventilador durant 15 minuts.
Un cop cuits, deixar refredar completament els macarons damunt la plata del forn.

Pel farcit:
Fondre la xocolata blanca al microones i deixar temperar una mica.
Batre la mantega pomada amb el sucre llustre i la llet fins que la barreja blanquegi i sigui molt lleugera. Afegir la xocolata blanca fosa i batre fins obtenir una crema homogènia, escumosa i molt lleugera.

Disposar el farcit dins una mànega pastissera amb broquet rodó i farcir els macarons.
Millor reservar-los a la nevera dins un recipient hermètic d’un dia per l’altre.


8 comentaris:

  1. Te han quedado prefectos!! A mi se me resisten... Bss.

    ResponElimina
  2. Han quedat genial les petxines i preciosos els macarons!!! L'explicació perfecta per a la gent que no té certs materials com tu :)

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Ai si per cert! Si no t'importa, i amb el teu permis, publicaré una de les teves fotos a la meva pàgina de facebook, m'agrada ensenyar que una altra gent fa receptes del meu blog i segueix els meus consells :)

    Aquí te la deixo https://www.facebook.com/tomilloycanelarecetasdeunanovata

    ResponElimina
  4. Quina preciositat!!! I perfectes!!! No he fet mai perquè ho trobo tan difícil.......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Per ser que dius que t'han quedat rústics, fan molt bona cara Carme, Felicitats!!
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  6. T'han quedat perfectes! Jo n'he fet dos o tres cops i encara no n'estic satisfeta... moltes felicitats!
    Marta

    ResponElimina
  7. Rústics???? Carme, t'han quedat genials...hauries de veure els meus...allò si que és "campestre" total!!! Quin goig, i quin farcit!!! Desig de nebot concedit! Petonarros!

    ResponElimina
  8. Un aplaudiment dels sentits!! Jo els tinc entravessats!! Ho he provat diverses vegades i no hi ha manera d'aconseguir que surtin bé! I amb aquest color blanquet tan bonic!! Els meus serien mig marró!!! Segur que en Sangi va quedar encantat Carme! :)
    Una abraçada

    ResponElimina