Ingredients:
1 rodanxa de salmó fresc
1/4 alvocat gros
4 maduixes grosses
1/2 ceba tendra petita
1/2 llimona
1 cullera sopera de salsa de soja
1 cullera de postres de mostassa
1 cullera de postres de mel
Sal
Pebre
Llavors de rosella
Congelar el salmó prèviament durant un parell de dies per tal d’evitar el paràsit anisakis. Descongelar el salmó dins la nevera, traient-lo del congelador la nit abans.
Tallar la ceba tendra a daus ben petits i posar-la en un bol. Afegir el suc de llimona, la salsa de soja, la mostassa i la mel. Remenar i deixar macerar.
Mentrestant, treure la pell i les espines al salmó. Tallar-lo a daus petits i reservar a la nevera.
Netejar i eixugar bé les maduixes. Tallar-les a daus petits, de la mateixa mida que el salmó.
Tallar l’alvocat a daus de la mateixa mida.
Salpebrar el salmó i afegir-hi la maceració de ceba. Tastar i rectificar si cal. Incorporar l’alvocat i la maduixa i remenar amb molta cura per tal que tots els ingredients quedin ben impregnats.
Repartir el tàrtar a les culleres i decorar amb unes llavors de rosella.
Servir tot seguit per evitar que el salmó es cuini amb l’àcid de la llimona.
Memòries d'una cuinera: Tàrtar.
Mai havia preparat cap tàrtar. El que havia tastat i em va agradar molt és el de tonyina. Després d’haver fet aquest de salmó, ja tinc ganes de provar de fer-ne algun altre.
Ha quedat un tàrtar molt suau, tant de sabor com de textura. L’he presentat en forma de cullera perquè no estava segura de si m’agradaria i us puc dir que me l’he menjat tot sencer per dinar. M'ha encantat.
mmm que refrescant! quins colors!!!
ResponEliminahummmmmmmmmmm que bo
ResponEliminaQuina presentació més maca Carme! Segur que està deliciós i a més té poques calories...perfecte!!
ResponEliminaPtnets
Anna
Quina pinta més deliciosa! I l'acompanyament amb mostassa i mel, la deu fer irresistible! Un petonet!
ResponEliminaUna presentació molt bona! També m'agrada que barregis salmó i maduixa, deu quedar molt bé
ResponEliminaMarta
Ja l'he vist al face... Espectacular! una abraçada bonica!
ResponEliminaQuina proposta més bona i la presentació molt xula!! No sé si estaré a temps de participar-hi, però m'agradaria molt, que aquesta proposta m'encanta!! :P
ResponEliminaUna abraçada guapa!
quines culleretes més bones Carme!!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaGran aportació al receptari "tartàric" del Memòries! Petons!
ResponElimina