diumenge, 6 d’abril del 2014

Pastís Cupcake gegant de xocolata i maduixa

Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre
1 cullereta de vainilla ensucrada

Per la mousse de xocolata:
400 ml. de nata per muntar
4 culleres soperes de sucre
250 gr. de Mascarpone
100 gr. de formatge Philadelphia
25 gr. de cacau en pols
275 gr. de xocolata
4 fulles de gelatina
4 culleres soperes de llet

Pel buttercream de maduixa:
125 gr. de mantega pomada
200 gr. de sucre llustre
125 gr. de melmelada de maduixa

Pel pa de pessic:
Separar les clares dels rovells. Muntar les clares a punt de neu amb 80 gr. de sucre. Blanquejar els rovells amb la resta del sucre i la vainilla ensucrada. Barrejar suaument les clares i els rovells i afegir la farina tamisada amb moviments suaus per tal que no es perdi esponjositat.
Untar amb mantega un motlle de flam gros i enfarinar-lo lleugerament. Dins el motlle, col·locar dos cercles d’emplatar un damunt l’altre i folrats exteriorment amb paper de forn.
Abocar la massa dins el motlle i coure al forn durant 20 minuts a 180ºC.

Per la mousse de xocolata:
Muntar la nata amb el sucre i reservar a la nevera.
Fondre la xocolata al bany Maria i reservar.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
En un cassó escalfar a foc molt lent la llet i dissoldre-hi la gelatina. Afegir el formatge en crema i el Mascarpone i remenar fins que quedi una crema homogènia. Retirar del foc, afegir el cacau en pols i la xocolata fosa i remenar fins incorporar totalment. Abocar la mescla en un bol gran i anar afegint a cullerades la nata muntada. Amb una llengua pastissera i molta suavitat anar incorporant la nata a la barreja de xocolata fins que quedi una mousse homogènia.

Pel buttercream de maduixa:
Triturar la melmelada de maduixa amb el minipimer i reservar.
Batre la mantega pomada amb el sucre llustre tamisat fins obtenir una crema molt esponjosa i de color blanc. Afegir la melmelada i seguir batent fins que quedi una mescla homogènia.

Un cop el pa de pessic sigui fred, farcir el forat interior amb mousse de xocolata i reservar a la nevera fins que qualli.
Posar la resta de mousse dins una mànega pastissera i reservar per tal que qualli una mica. Un cop tingui consistència, fer un con de mousse de xocolata damunt la base de pa de pessic ja farcida. Reservar a la nevera fins que s’endureixi una mica.
Quan el pastís ja tingui una certa consistència, decorar amb el buttercream de maduixa tota la superfície del con de xocolata.
Reservar a temperatura ambient fins el moment de servir.

6 comentaris:

  1. Jo he vist aquest preciós pastís avui al Taller de cuines del món del Cassià Costal!!! Que hi eres???? Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Uuuuufffff!!! Quina preciositat!!! mare meva!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Hola Mònica, jo no hi era. El meu nebot i les meves nebodes van a aquesta escola. Encara que el pastís no s’hi deia amb la temàtica del taller, els hi he regalat per si el volien portar.

    Gràcies Olga. Es tracta d’un experiment per un projecte futur... s’acosten les Mones...

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  4. Era bonísim, va ser un exit enhorabona!

    ResponElimina
  5. Era bonísim, va ser un exit enhorabona!

    ResponElimina