dilluns, 31 de març del 2014
Pastís Sacher
Divendres la meva neboda Judith va fer 7 anys. Per celebrar-ho, ahir ens va convidar a berenar i li vaig portar aquest pastís per poder bufar l’espelma.
Felicitats Judith!!!
Ingredients:
Pel pa de pessic:
230 gr. de sucre
100 gr. d’ametlla en pols
5 ous
50 gr. de farina
25 gr. de cacau en pols
50 gr. de xocolata
50 gr. de mantega
Per la trufa:
160 gr. de nata líquida
125 gr. de xocolata de cobertura
Per la cobertura:
150 ml. de nata líquida
150 gr. de xocolata de cobertura
75 gr. de mantega
Almívar
Melmelada d’albercoc
Pel pa de pessic:
Muntar 3 clares a punt de neu amb 60 gr. de sucre. Reservar.
Fondre la xocolata i la mantega al microones a baixa potència. Reservar.
Tamisar la farina i el cacau. Reservar.
Barrejar l’ametlla en pols amb el sucre restant. Afegir els 3 rovells d’ou i els 2 ous sencers un a un, incorporant bé abans d’afegir el següent. Afegir la barreja de xocolata i mantega. Incorporar les clares a punt de neu, barrejant amb molta suavitat. Afegir amb molta suavitat la farina i el cacau.
Abocar la barreja sobre una safata coberta amb paper de forn. Estendre de manera que quedi d’1 cm de gruix.
Coure al forn a 200ºC durant 10-12 minuts.
Per la trufa:
Trossejar la xocolata i disposar-la dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Reservar a la nevera unes hores.
Per la cobertura:
Trossejar la xocolata, tallar la mantega a daus i disposar-les dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata i la mantega. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Mantenir la barreja calenta al bany Maria fins el moment d’utilitzar.
Tallar la planxa de pa de pessic en tres rectangles iguals. Disposar el primer rectangle, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una capa de trufa. Col·locar damunt el segon rectangle, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una capa de melmelada. Tapar amb l’últim rectangle, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una fina capa de trufa. Abocar damunt la cobertura de xocolata calenta i deixar refredar a temperatura ambient.
(Recepta de La Cuina de Casa)
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
ResponEliminaCarme; El pastís Sacher, és d'alló tant i tant deliciós, encara que una mica complicat, però el resultat és molt encisador... un molt bon pastís Carme¡¡
Salutacions :O) :O)
Què contenta la vas fer!!! Quin regal!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Uno de mis pasteles preferidos!! Es deliciosa. Bss.
ResponEliminaAixò va ser una bufada de luxe!!! Una cullera siusplau per atacar el pastís sencer!!! Petons!
ResponEliminaEl Sacher el tinc a la llista de pendents i veient el teu em sembla que no trigaré a posar-m'hi! Quina pinta!! :)
ResponElimina