dissabte, 6 de juliol del 2013

Amanida de llenties amb salmó fumat


Ahir vaig passar una tarda-vespre-nit amb amigues.
Al migdia sortint de la feina vam dinar de tupper aquesta amanida de llenties. A la tarda vam anar de compres a les rebaixes. Per reposar energies vam berenar i vam prendre un cafetó amb gel. Després ens vam posar el xandall i les sabatilles. Ens vam reunir amb dues amigues més i vam fer una caminada nocturna popular que va acabar amb bany a la piscina. Per finalitzar la vetllada vam fer el toc a una terrassa. I el que no va faltar en tot el dia, xerrar, xerrar i xerrar...

Ingredients:

250 gr. de llenties pardines
100 gr. de salmó fumat
1 llauna de tonyina al natural
1/2 pot d’olives farcides d’anxova
1 fulla de llorer
Sal

Mescla d’enciams
Tomates cherry

Per la vinagreta:
3 culleres soperes d’oli d’oliva
1 cullera sopera de crema de vinagre balsàmic
1 cullera sopera de vinagre de poma
2 culleretes de postres de mel
1/2 cullereta de postres de mostassa a l’antiga

Bullir les llenties en aigua amb sal amb la fulla de llorer durant 30 minuts. Un cop cuites escórrer i refrescar amb aigua freda. Reservar.
Tallar les olives i el salmó fumat. Escórrer la tonyina i esmicolar-la.
Barrejar les llenties amb els ingredients anteriors i reservar a la nevera.

Per la vinagreta:
Emulsionar l’oli d’oliva, amb la crema de vinagre balsàmic, el vinagre de poma, la mel i la mostassa.

Muntar el plat col·locant al centre l’amanida de llenties, acompanyada amb unes tomates cherry i una mescla d’enciams.
Amanir amb la vinagreta.

4 comentaris:

  1. Caram, un dia ben complet i una amanida fresca i bonissima-.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Que bo! Bona proposta! A mi les llenties són les llegums que em costen més de prepara en amanida, bé, més que res menjar, vull dir.
    Gràcies!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Llenties i salmó! No he provat mai la combinació però promet!

    ResponElimina
  4. Quina amanida més original!!! Ha de ser boníssima!! I què ben presentada!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina