dimarts, 2 d’abril del 2013
La Mona: Pastís de mousse de xocolata amb formatge
Aquí va la segona Mona d'aquest any.
Ahir vam celebrar el dilluns de Pasqua i l'Àlex va regalar a la Laura, la seva fillola, aquesta Mona de mousse de xocolata.
Laura, esperem que t'agradi, ja ens ho explicaràs.
Ingredients:
Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina
1 sobre de vainilla ensucrada
Per la mousse:
400 ml. de nata per muntar
4 culleres soperes de sucre
100 gr. de Mascarpone
200 gr. de formatge Philadelphia
275 gr. de xocolata
4 fulles de gelatina
4 culleres soperes de llet
Pel pa de pessic:
Separar les clares dels rovells. Muntar les clares a punt de neu amb 80 gr. de sucre. Blanquejar els rovells amb la resta del sucre i la vainilla ensucrada. Barrejar suaument les clares i els rovells i afegir la farina tamisada amb moviments envolvents per tal que no es perdi esponjositat.
Posar la massa ben estirada sobre paper vegetal en una safata del forn. Coure a 180ºC durant uns 12 minuts.
Per la mousse:
Muntar la nata amb el sucre i reservar a la nevera.
Fondre la xocolata al bany Maria i reservar.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
En un cassó escalfar a foc molt lent la llet i dissoldre-hi la gelatina. Afegir el formatge en crema i el Mascarpone i remenar fins que quedi una crema homogènia. Retirar del foc, afegir la xocolata fosa i remenar fins incorporar totalment. Abocar la mescla en un bol gran i anar afegint a cullerades la nata muntada. Amb una llengua pastissera i molta suavitat anar incorporant la nata a la barreja de xocolata fins que quedi una mousse homogènia.
Tallar un disc de la base de pa de pessic d’un diàmetre una mica inferior al del fons del motlle. Col·locar el disc al fons d’un motlle desmuntable, abocar la mousse de xocolata i reservar a la nevera un mínim de 3 hores.
Decorar la superfície del pastís amb encenalls de xocolata i ous petits de xocolata.
Els reptes de l’Annie: Tots a fer la “Mona”.
Aquesta també l'enviaré l’Annie per que la pugui incloure al recull de Mones en la categoria de fetes per grans.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Bufffsss Carme!!!! Jo no puc mirar això aquestes hores!!! Quines ganes de menjar-ne un tallet!!! Quina pinta més deliciosa!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar.
Annie i Catieu
Una altra "monada" d'allò més espectacular!!! Una abraçada!!!
ResponEliminaBoníssima i preciosa!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Espectacular! i m'agrada la introducció de mascarpone i philadelphia, no deu ser tant i tant dolça, normalment moltes són de mermelada+xocolata... a més la presentació maquissima! felicitats Carme.
ResponEliminaGemma.
Hummmmmmm a part de bonissima t'ha quedat mol maca:
ResponEliminaPetons
Només de veure que porta mascarpone i philadelphia m'agrada segur.
ResponEliminaNani
Que maca i quina bona pinta que té! La textura de la mousse es veu genial... Ja me'n menjaria un trosset... :P
ResponEliminaPetons!
Qué bonica! Yo también hice mi primera mona este año, en cuanto pueda la publico. Besitos.
ResponEliminaAquesta mona fa molt bona pinta, Carme!! petons
ResponEliminaostres quina pinta! i quina gana! petons!
ResponEliminaMara meva, entra aquesta i la de xocolata blanca....no se quina m'agrada mès !!!
ResponEliminaPetonets.
Sense plomes ni ous un magnífic pastís per a qualsevol celebració
ResponEliminaPTNTS
Dolça