Per l’escalivada:
1 pebrot
1 albergínia
Per les trenes:
1 làmina de pasta de full
1 llauna de tonyina en oli
1 ou
Llavors de sèsam
Per l’escalivada:
Coure al forn a 205ºC l’albergínia i el pebrot durant uns 45 minuts. Un cop cuits, apagar el forn i deixar dins fins que es refredin.
Quan siguin freds, pelar l’albergínia i el pebrot i retirar les llavors del pebrot. Tallar-los a tires i reservar.
Per les trenes:
Tallar la làmina de pasta de full en quatre rectangles.
Dividir cada rectangle, sense tallar, en tres parts iguals de forma longitudinal. Reservar la part del centre per col•locar-hi el farcit. A les dues parts laterals fer-hi uns talls esbiaixats (podeu veure com en aquest enllaç del bloc Ensucrat).
Disposar a la part central de cada rectangle dues o tres tires de pebrot i d’albergínia i la quarta part de la tonyina, prèviament escorreguda.
Fer una trena amb cada rectangle, alternant talls de la pasta de full dels laterals damunt del farcit. Pintar tota la superfície amb ou batut i escampar-hi les llavors de sèsam.
Coure al forn a 200ºC durant 20 minuts.
Cada setmana a casa cau una escalivada. Habitualment la menjo acompanyada d'una torrada sucada amb tomata i d'una rodanxa de salmó cuita al vapor, un àpat equilibrat i lleuger.
Però pel repte d'aquest mes he pensat fer-ne una versió més festiva i l'he vestit amb un embolcall de pasta de full que sempre li dóna un toc cruixent molt especial.
sempre tinc escalivada a punt.
ResponEliminaPrepararé aquesta trena '' que bona !!
apuntada.....m'ha agradat molt la idea
ResponEliminaGran participació...que m'apunto ara mateix per fer un vespre d'aquests!!!! MMmmmmmm!!!!!
ResponEliminaSi l'has vestit de festa però la teva versió "de la setmana" tampoc es queda curta.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per les teves aportacions.
quina bona proposta pel memòries!!
ResponEliminaAquesta setmana les faig per un sopar. Als de casa estaràn encantats!
ResponEliminaOi tant que és resultona!!! Una bona idea per sopar. Moltes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaSí que la pasta de full li dóna un toc festiu! Ideal per fer-la aquest cap de setmana acompanyada d'un bon vinet blanc! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat
ResponElimina