dissabte, 22 de desembre del 2012

Cupcakes de Nadal 2


Tot i que no he dormit gaire, avui he assistit a la segona part del curset de pastisseria nadalenca.
Les companyes s’han enrotllat d’allò més i han portat cafès amb llet i xocolata per acompanyar les magdalenes de la Kellie, així que hem fet un bon esmorzar mentre la profe ens donava la classe.
Ens ha explicat la preparació i ha elaborat unes magdalenes de xocolata. Després ens ha ensenyat com decorar-les amb un tió de Nadal fet de fondant.
Entre bromes i rialles hem passat un matí ben entretingut i divertit. Tots hem marxat cap a casa amb unes quantes magdalenes i amb la nostra petita obra d’art.

Jo ja he començat les vacances. Com sempre tinc més projectes en ment dels que portaré a terme, però imaginant i planificant el que faré també m’ho passo bé.


Us desitjo que passeu unes bones festes de Nadal en molt bona companyia i que l’any nou 2013 sigui ple de felicitat per tothom.

Ingredients:

125 gr. de mantega pomada
220 gr. de sucre
3 ous
180 gr. de farina
40 gr. de cacau en pols
1 1/2 culleretes de llevat Royal
120 ml. de llet
1 cullereta de vainilla líquida

Batre amb unes barnilles elèctriques la mantega amb el sucre fins que estiguin ben integrats. Anar afegint els ous d’un en un. No afegir el següent ou fins que l’anterior estigui totalment integrat.
Tamisar la farina amb el cacau en pols i el llevat tres vegades. Abocar la meitat d’aquesta barreja a la massa i amb una llengua pastissera o unes barnilles manuals incorporar-la amb suavitat.
Afegir la llet barrejada amb la vainilla líquida de mica en mica i anar-la incorporant amb suavitat amb la llengua pastissera o les barnilles manuals.
Abocar la resta de la barreja de farina i incorporar-la amb suavitat amb la llengua pastissera o les barnilles manuals.
Disposar la massa en 12 càpsules de paper, omplint-les fins 2/3 parts de la seva capacitat.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC sense ventilador durant uns 25 minuts.
Un cop cuits, deixar refredar els cupcakes sobre una reixa.
Quan els cupcakes siguin totalment freds, cobrir-los amb una capa fina de Nocilla i decorar amb el fondant.

5 comentaris:

  1. Igualment Carme,
    Unes bones festes i un millor 2013. Que no s'acabin els projectes!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  2. Doncs que tinguis unes bones vacances, unes bones festes i una com no, una bona entrada d’any.
    Una abraçada
    Nuri

    ResponElimina
  3. Uns cupcakes molt i molt adients per aquestes festes.
    Bona Nadal.
    Petons

    ResponElimina
  4. Bon Nadal i feliç 2013!
    M'encanta la decoració dels cupcakes, és una fusió entre la tradició americana i la catalana, je je je...

    ResponElimina
  5. Ui!! la meua filla està amb mi mirant el teu blog i li han encantat aquests cupcakes i els del ninot de neu!! M'ha dit que si li'n feia unes d'igual però jo no soc tan artista! Quina gràcia tens! Que passes molt bon any!! Marta

    ResponElimina