dissabte, 19 de novembre de 2016

Crema de galetes Maria


Encara no fa un mes que va entrar a la cuina de casa un nou aparell. Tot just m'hi estic familiaritzant. Hi he fet alguns plats per anar practicant: arròs a la cassola, llenties estofades, crema de pastanaga, vichyssoise, mandonguilles, arròs amb llet... 

Una de les primeres receptes va ser aquesta crema de galetes, molt senzilla però molt bona.
De la recepta original he disminuït la quantitat de nata i he augmentat la quantitat de llet.

Ingredients:
10 galetes Maria
100 gr. de sucre
40 gr. de caramel líquid
700 ml. de llet
200 ml. de nata per cuinar
1 sobre de quallada Royal

Preparació:
Picar les galetes amb el turmix o amb una picadora fins que quedin ben fines. Afegir la resta d'ingredients i triturar amb el turmix.
Abocar la barreja en un cassó i posar al foc sense deixar de remenar fins que bulli. Apartar del foc uns segons sense deixar de remenar. Tornar a posar al foc fins que torni a bullir.
Repartir la crema en 8 recipients individuals i reservar a la nevera unes 4 hores fins que qualli.

Preparació amb Thermomix:
Posar al got les galetes i triturar-les 7 segons a velocitat 7. Baixar el que hagi quedat a les parets i la tapa.
Afegir la resta d'ingredients i programar 9 minuts, 100º, velocitat 4.
Repartir la crema en 8 recipients individuals i reservar a la nevera unes 4 hores fins que qualli.

(Recepta adaptada de Velocidad Cuchara)

3 comentaris:

  1. M'encanta!!! I també que donis les dos versions per preparar-la!!! La faré segur! Petonarros!

    ResponSuprimeix
  2. Sembla molt bona!!!! I molt senzilla :) Justament el que li demano a una recepta! La provarem! :)
    Una abraçada

    ResponSuprimeix