dissabte, 4 d’agost del 2012
Pastís de pastanaga II
Aquest cap de setmana es celebra la festa petita de Bordils. S’han organitzat una sèrie d’actes per totes les edats: jocs d’aigua, torneig de futbolí, gravació lipdup “Vine a la festa”, sopar popular, ... i també el 1er. Concurs de coques i pastissos.
Quan ho vaig veure no m’hi vaig poder resistir i em vaig inscriure al concurs. Però, quina coca o pastís presentaria? Com que no em decidia vaig fer una petita enquesta al Facebook i la recepta més votada va ser el pastís de pastanaga. Així que aquí el teniu. N’he fet dos: un pel concurs i l’altre pel meu jurat familiar.
Ja us explicaré com han anat les degustacions. Espero que els hi agradi.
Ingredients:
Pel pa de pessic:
170 gr. de pastanaga
140 gr. de farina especial bescuits
2 ous
100 gr. de sucre blanc
50 gr. de sucre moreno
100 ml. d’oli de gira-sol
2 talls de pinya en almívar
1 cullerada d’aroma de vainilla líquid
1/2 cullereta de bicarbonat
1 cullereta de llevat Royal
1/4 cullereta de sal
1 cullereta de canyella
1/4 cullereta de gingebre mòlt
Per la cobertura:
125 gr. de formatge Philadelphia
125 gr. de sucre glass
25 gr. de mantega
1 cullereta de vainilla ensucrada
150 ml. de nata per muntar
Pel pa de pessic:
Picar per separat la pastanaga i la pinya.
En un bol barrejar la farina, el bicarbonat, el llevat, la sal, la canyella i el gingebre. Tamisar la barreja.
Batre els ous amb el sucre fins que quedi una massa blanquinosa i escumosa. Afegir l’oli i l’aroma de vainilla i seguir batent.
Incorporar la barreja de farina i batre suaument fins aconseguir una mescla homogènia. Tot seguit afegir la pastanaga i la pinya. Barrejar amb suavitat per repartir uniformement els ingredients picats.
Posar la massa en un motlle untat amb mantega i lleugerament enfarinat. Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Per la cobertura:
Muntar la nata i reservar a la nevera.
Batre el formatge i la mantega a temperatura ambient. Afegir el sucre i la vainilla en pols.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.
Quan el pa de pessic estigui fred cobrir-lo amb la cobertura. Reservar a la nevera 1 hora com a mínim.
PD: M'han donat el premi al pastís més original. M'ha fet molta il·lusió!!! ara a gaudir del premi :-)
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Hola!! T'ha quedat molt be!! Te molt bona pinta!! :)
ResponEliminaA veure si guanyes! Sort!
Espero que tinguis sort en el concurs! El pastís de pastanaga a poques pastisseries el tenen però, a Sant Feliu de Guíxols la pastisseria Gironés el fa boníssim! Si hi vaig a passeig no me'l perdo.
ResponEliminaDesitjo que tinguis molta sort en el concurs.
ResponEliminat'ha quedat un pastis molt boni i segur que boníssim
Bon cap de setmana
Té moolt bona pinta! A més a més m'encanta el pastís de pastanaga! Boníssim! Per mi tens un 10! ^^
ResponEliminaPetons!
Que tinguis molta sort! és original, i deu estar molt bo!
ResponEliminaEl pastís de pastanaga és una passada de bò! Per mi va ser un descobriment, provaré la teva versió en breu! Petons!
ResponEliminaGràcies pels vostres comentaris i per desitjar-me sort. De sort n'he tingut i he guanyat un dels premis: pastís més original. Estic molt contenta de poder-ho compartir amb tots vosaltres. M'ha fet molta il·lusió.
ResponEliminaUn petonàs
Moltíssimes felicitats pel premi!! No he provat mai un pastís de pastanaga...serà qüestió de proposar-s'ho!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
jo menjaba de xicotet aquest pastis i la veritat es que esta bonisim!!
ResponEliminaUmmm! Quina bona pinta. Enhorabona pel premi.
ResponEliminaMoltes felicitats pel premi, sens dubte te'l mereixes, es veu molt llaminer aquest pastís, a mi es un dels que més m'agrada.
ResponEliminaPetons
ME QUEDO POR TU BLOG PARA APRENDER ALGO MAS.BESOS
ResponEliminammmmmm!!! donc no m'estranya, té una pinta!!!! i felicitats que també t'han donat el premi "primavera" no??? je, je... em quedo xafardejant una mica, que fa temps que no mirava i tens moltes receptes per llepar-se els dits!!!
ResponEliminaNo en tenia cap dubte, mentre llegia l'entrada, que sortiries premiada!!! Una abraçada!
ResponElimina