divendres, 17 d’octubre del 2014
Crema de carbassa rostida al forn
Fa uns dies la mama em va donar una carbassa de l’hort. La tenia decorant els fogons de la cuina fins que m’he decidit a cuinar-la.
Com que era força grossa n’he pogut fer vàries receptes i encara me’n queda un tros.
La primera preparació ha estat aquesta crema de carbassa. És la primera vegada que he rostit carbassa al forn i m’ha agradat molt el resultat.
Per aprofitar l’energia he cuit alhora dos moniatos, dues albergínies i un pebrot, tenint en compte els diferents temps de cocció per cadascun d’ells.
Ingredients:
750 gr. de carbassa crua (aprox.)
1 ceba
1 patata
Aigua
100 ml. de llet d’ametlla
Oli d’oliva, sal, pebre negre, comí molt
Tallar la carbassa per la meitat i retirar-ne les llavors. Coure-la al forn pre-escalfat a 220ºC durant 1 hora.
Tallar la ceba a daus petits i daurar-la en un cassó amb un rajolí d’oli d’oliva. Afegir la patata pelada i tallada a daus i cobrir amb aigua.
Un cop cuita la carbassa, retirar-ne la polpa amb l’ajut d’una cullera.
Abocar la carbassa al cassó de la patata ja cuita. Triturar-ho tot amb el turmix. Incorporar la sal, el pebre i un polsim de comí al gust. Afegir la llet d’ametlla i tornar a triturar fins que quedi una crema homogènia i ben fina.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada