dissabte, 3 de maig del 2014
Pastís de tres xocolates
Encara que el dia de la mare serà demà, nosaltres ho hem avançat. Li hem regalat a la mama un rellotge i per postres aquest pastís. El rellotge li ha fet gràcia ja que feia dies que deia que se n’havia de comprar un i suposo que no s’ho esperava.
Fa molts anys que tenia apuntada la recepta del pastís de tres xocolates. És un clàssic dels blocs de cuina i al meu encara no hi era. Aquesta ha estat una bona ocasió per fer-lo i compartir-lo.
La meva cunyada Sara sovint el prepara per celebrar els aniversaris i la meva cunyada Sílvia també el fa en versió mousse, el podeu veure al seu bloc El Món del Pastisset.
Ingredients:
Per la base:
1 paquet de galetes Maria
60 gr. de mantega
2 culleres soperes de llet
Pel farcit:
150 gr. de xocolata negra
150 gr. de xocolata amb llet
150 gr. de xocolata blanca
750 gr. de nata
750 gr. de llet
3 sobres de quallada Royal
Per la base:
Triturar les galetes fins a deixar-les en pols. Barrejar amb la mantega fosa i la llet. Disposar la barreja al fons d’un motlle desmuntable pressionant amb una cullera per tal que quedi una capa plana.
Reservar a la nevera.
Pel farcit:
Barrejar 250 gr. de nata amb 250 gr. de llet i un sobre de quallada. Posar la barreja en un cassó al foc i afegir un dels tipus de xocolata trossejada. No deixar de remenar fins que la xocolata s’hagi fos del tot i la mescla sigui homogènia. Un cop bulli, retirar del foc i abocar sobre la base de galeta. Deixar refredar i quallar una mica.
Repetir el procediment amb els altres dos tipus de xocolata.
Un cop formades les tres capes, deixar refredar completament el pastís i reservar-lo a la nevera.
És millor preparar el pastís d’un dia per l’altre.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
ResponEliminaCarme; Un molt bon pastís de xocolates, per celebrar el dia de la mare. Queda més que apuntat, el trobo fabulós i realment espectacular.
Salutacions Carme¡¡ :O)
Boníssim! A més, t'ha quedat una presentació fabulosa!!
ResponEliminaNo dubto que ha de ser boníssim amb tanta xocolata! :) A nivell visual també t'ha quedat molt bé Carme.
ResponEliminaTot un clàssic que sempre triomfa!
ResponEliminaM'apunto la versió mousse, encara ha de quedar més bo ;)
Tot un clàssic que t'ha quedat perfecte. Tipus mousse ha de ser bó també.
ResponEliminaPetons
Que bo aquest pastís! En format mousse millor ara que ve la calor, sempre és més lleuger, me l'apunto!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
L'haig de provar de fer per alguna ocasió especial...qué perfecte t'ha quedat! Els encenalls del damunt m'encanten! Petons!
ResponElimina