dissabte, 14 d’abril del 2012

Pastís de mousse de formatge i llimona

Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada

Per l’almívar:
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Gotes de suc de llimona

Pel lemon curd:
4 llimones (el seu suc i la ratlladura de 2)
2 ous
30 gr. de mantega
60 gr. de sucre
2 cullerades de Maizena

Per la mousse:
250gr. de formatge Philadelphia
125 gr. de lemon curd
200 ml. de nata per muntar
3 cullerades de sucre
3 fulles de gelatina
un rajolí d’aigua

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 20 minuts a 180º.

Per l’almívar:
Coure l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 minuts.

Pel lemon curd:
Dissoldre la Maizena en el suc de llimona. Afegir els ous, la ratlladura de llimona i el sucre i batre fins que quedin incorporats. Posar al foc i afegir la mantega. Sense deixar de remenar, portar a ebullició. Un cop bulli retirar del foc i passar per un colador. Cobrir amb film transparent i reservar.

Per la mousse:
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda. Muntar la nata amb el sucre i reservar. Barrejar el formatge amb el lemon curd. Dissoldre la gelatina prèviament hidratada en un rajolí d’aigua calenta i afegir-la a la barreja de formatge. Incorporar la nata muntada amb moviments suaus.

Tallar el pa de pessic en dos discs. En un motlle desmuntable posar el primer disc, emborratxar amb almívar i cobrir amb la meitat de la mousse. Repetir l’operació. Reservar a la nevera fins que qualli una mica.
Cobrir amb el lemon curd que ens ha sobrat i tornar a posar a la nevera fins el moment de servir.

(Recepta del lemon curd de En Guete!!!)

3 comentaris:

  1. Hummmmmmmmmmmmm.......... quina cosa mes bonaaaaaaaaaaaa!!!!!! ha de ser riquissim.
    Petons

    ResponElimina
  2. Quin pastis tan complert!! T'ha quedat genial! Peton

    ResponElimina