Ingredients:
4 orades
Farina
Sal
Oli d’oliva
Per l’escabetx:
2 gots d’oli d’oliva
1/2 got de vinagre de vi blanc
1/2 got de vi blanc
2 fulles de llorer
4 grans d’all
1 ceba
1 pastanaga
2 culleretes de pebre vermell
6 grans de pebre negre
Per l’escabetx:
Posar en un cassó a foc mig l’oli d’oliva. Quan sigui calent afegir la ceba tallada a rodanxes de 1/2 cm i la pastanaga tallada a rodanxes d’uns 3 mm. Incorporar els grans d’all aixafats, el llorer i els grans de pebre negre. Coure durant uns 10 minuts.
Afegir el pebre vermell, el vi blanc i el vinagre. Cuinar durant uns 5 minuts. Baixar el foc al mínim només per mantenir calent.
Extreure els filets de les orades. Salar-los i enfarinar-los una mica. Daurar-los lleugerament, en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva, pels dos costats. Col·locar-los en una plata fonda i cobrir-los amb l’escabetx calent. Deixar refredar.
Servir al dia següent fred o una mica tebi.
La recepta del 15: Escabetx.
La primera vegada que utilitzo aquesta tècnica de conservació dels aliments.
4 orades
Farina
Sal
Oli d’oliva
Per l’escabetx:
2 gots d’oli d’oliva
1/2 got de vinagre de vi blanc
1/2 got de vi blanc
2 fulles de llorer
4 grans d’all
1 ceba
1 pastanaga
2 culleretes de pebre vermell
6 grans de pebre negre
Per l’escabetx:
Posar en un cassó a foc mig l’oli d’oliva. Quan sigui calent afegir la ceba tallada a rodanxes de 1/2 cm i la pastanaga tallada a rodanxes d’uns 3 mm. Incorporar els grans d’all aixafats, el llorer i els grans de pebre negre. Coure durant uns 10 minuts.
Afegir el pebre vermell, el vi blanc i el vinagre. Cuinar durant uns 5 minuts. Baixar el foc al mínim només per mantenir calent.
Extreure els filets de les orades. Salar-los i enfarinar-los una mica. Daurar-los lleugerament, en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva, pels dos costats. Col·locar-los en una plata fonda i cobrir-los amb l’escabetx calent. Deixar refredar.
Servir al dia següent fred o una mica tebi.
La recepta del 15: Escabetx.
La primera vegada que utilitzo aquesta tècnica de conservació dels aliments.
no sé lo que son los orades pero tienen una pinta así escabechados!!! ñami!
ResponEliminaMare meva, això del 15 ens deixa veure que tot és escabetxable, eh? Aquestes orades han de quedar tremendes!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar Carme!
Petonets
Sandra
mai he tastat les orades amb escabetx!! segur que estaven boníssimes! bona aportació. Molts petonets
ResponEliminaSempre les he tastat al forn. És fantàstic això de descobrir nous plats!
ResponEliminaBon cap de setmana.
L'orada és un dels meus peixos preferits, però mai l'he preparat escabetxat! M'encantarà provar-la de fer!
ResponEliminaGràcies per participar!
Petonets!
Ostres, l'orada és un peix que no he fet mai en escabetx, normalment faig sardines o tonyina. I penso que ha de quedar molt bé, ho provaré ;)
ResponEliminaUn peix diferent a les sardines i la tonyina, l'orada m'agrada molt i només l'he menjada feta al forn, bona idea!! :D
ResponEliminaMmm quina idea més original!!! molt saludable, l'orada és un peix que ens encanta!!
ResponEliminaSole las "orades" son doradas en castellano. Era el pescado que tenía en ese momento y lo escabeché para la ocasión.
ResponEliminaLes orades van quedar molt bones en escabetx. Pel nostre gust una mica fortes de vinagre, el proper cop en posaré la meitat, ja que no estem acostumats a menjar-ne d'aquesta manera.
Però us ho recomano.
Petons, besos!!!