dissabte, 19 d’octubre del 2013

Fideus amb calamars i gambes

Ingredients:

250 gr. de fideus del n. 2
1 ceba
4 culleres de tomàquet triturat
Gambes pelades
Anelles de calamars
750 ml. de brou de peix
Oli d’oliva
Sal
Pebre

Per la picada:
1 gra d’all
Julivert
Ametlles

Daurar els fideus en una paella amb l’oli d’oliva. Quan siguin rossos, retirar-los del foc, escórrer l’excés d’oli i reservar.
En el mateix oli sofregir la ceba picada fina. Un cop estigui ben daurada afegir les gambes pelades i les anelles de calamars. Posar-hi un polsim de sal i pebre.
Introduir el tomàquet triturat i deixar sofregir.
Abocar els fideus al sofregit i cobrir tot amb el brou de peix.
Fer la picada amb l’all, el julivert i les ametlles.
Passats uns 5 minuts de l’inici de l’ebullició afegir la picada.
Coure fins que s’hagi begut tot el líquid.

Es poden posar els fideus al forn uns minuts per que s’acabin d’assecar.
Opcionalment, acompanyar amb allioli ó amb maionesa.


6 comentaris:

  1. si em demanes ...que et ve de gust menjar? normalment et diré que vui un plat de fideus, amb peix, amb carna, amb peix i carn....mmmmmm

    ResponElimina
  2. És un dels plats preferits a casa nostra!!!!
    Bona setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
  3. No hi ha res com una bona fideuà! I la teva fa una pinta..mmmm jeje.
    Petons Carme!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta!!! Un clàssic a casa que ens encanta a tots!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina