dimecres, 16 d’octubre de 2013

Cupcakes de cacau i xocolata


El cap de setmana passat les meves nebodes Tatiana i Judith es van quedar a dormir a casa.
Elles ho tenien clar, volien fer pastissos! Així que ens vam posar mans a l’obra i vam cuinar aquests cupcakes.
Elles ho van fer pràcticament tot: van pesar i mesurar els ingredients, van tamisar la farina, van fer la barreja de la massa i la van repartir a les càpsules.
Jo em vaig limitar a enfornar els cupcakes i treure’ls del forn un cop cuits.
Després elles van preparar la cobertura de cacau i van decorar els cupcakes al seu gust. Van utilitzar la mànega pastissera per fer el swirl amb la cobertura i van disposar els sprinkles que més els van agradar.
Estic molt contenta que comparteixin amb mi l’afició per la rebosteria i la cuina.

Ingredients:

65 gr. de mantega pomada
115 gr. de sucre
1 sobre de vainilla ensucrada
1 ou
135 gr. de farina
1 cullereta de postres de llevat Royal
1 cullera sopera de cacau en pols
60 ml. de llet
60 gr. de gotes de xocolata

Per la cobertura:
200 ml. de nata per muntar
2 culleres soperes de sucre blanc
1 cullera sopera de cacau en pols
1 cullera sopera de Mascarpone

Batre amb les barnilles elèctriques la mantega amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir la vainilla ensucrada i l’ou i seguir batent fins que l’ou quedi totalment integrat i la massa quedi suau.
Incorporar la farina, el llevat i el cacau tamisats, alternant amb la llet i acabant amb la barreja de farina. Batre durant 2 minuts.
Afegir les gotes de xocolata i repartir-les per la massa manualment amb una espàtula.
Repartir la massa en 12 càpsules de paper i coure al forn a 180ºC durant 22 minuts.
Deixar refredar sobre una reixa.

Per la cobertura:
Muntar la nata amb el sucre.
Incorporar el cacau.
Afegir el Mascarpone i barrejar fins que quedi integrat.

Quan els cupcakes siguin freds, decorar amb la cobertura.
Reservar a la nevera.
Treure de la nevera 15 minuts abans de servir.

Els cupcakes de la Tatiana

Els cupcakes de la Judith

4 comentaris:

  1. Us van quedar preciosos!!!! Aprofita que a les teves nebodes els encanta fer pastissos amb tu!!! Jo tinc una tia que em deixava ajudar-la a la cuina.....i tinc uns records fantàstics......
    Petons,
    Olga

    ResponSuprimeix
  2. Us han quedat guapíssims, Carme, i segur que són boníssims!

    ResponSuprimeix
  3. Xulíssimes, i et tinc moooolta enveja (de la sana), perquè els papers sempre et mantenen els colors vius, i a mi, encara que els compri dels de més qualitats, em queden ben descolorits!!! Digues a les cuineres que són unes artistes!

    ResponSuprimeix
  4. Que macos que t'han quedat Carme! La cobertura amb formatge és molt suau, segur que boníssims! Petonets

    ResponSuprimeix