dimarts, 6 de desembre del 2011

Pastís de mousse de torró de Xixona


Dimarts passat la Magda va fer anys i avui els fa en Miquel. Avui anirem a dinar a casa seva per celebrar-ho i els hi portarem aquest pastís per bufar les espelmes. Espero que els hi agradi.

Felicitats Magda i Miquel!!!

Ingredients:


Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada

Per la mousse:
200 gr. de torró de Xixoma
400 ml. de nata per muntar
2 ous
100 gr. de sucre
100 ml. de llet
100 ml. d’aigua
6 fulls de gelatina

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla ensucrada i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 20 minuts a 180ºC.

Per la mousse:
Trinxar el torró amb una forquilla. Afegir la llet i triturar amb el minipimer fins aconseguir una crema.
Separar el rovells de les clares. Muntar les clares a punt de neu amb 1/3 part del sucre. Batre els rovells amb 1/3 part del sucre fins que quedin blanquinosos.
Muntar la nata amb 1/3 part del sucre i reservar a la nevera.
Dissoldre la gelatina prèviament hidratada en l’aigua una mica calenta. Afegir a la crema de torró. Incorporar primer els rovells i després les clares amb moviments suaus. Finalment incorporar la nata muntada amb molta cura.

Tallar el pa de pessic en dos discs. En un motlle desmuntable posar el primer disc i cobrir amb la meitat de la mousse. Col·locar el segons disc i posar la resta de mousse. Reservar a la nevera fins que qualli (mínim dues hores).

10 comentaris:

  1. A mi el torró de xixona em costa, sobretot per la seva densitat. Però així em mousse segur que ha de ser una delícia!! Que bé que t'ha quedat

    ResponElimina
  2. La Marina té raó, amb mousse segur que entra molt millor! Segur que els "cumplenyeros" deurien estar encantats!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Un gran pastís d'aniversari, segur que els haurà encantat. I molt apropiat pels dies de Nadal que s'acosten ;)

    ResponElimina
  4. ESta receta me viene fenomenal, porque no me gusta nada el turrón a palo seco y siempre lo utilizo en postres.
    Un abrazo

    ResponElimina
  5. Doncs moltíssimes felicitats als dos! estic convençuda que estarn ben contents a,b aquest pastís! (ja se com utilitzaré el torró que no ens mengem!!!) petonets

    ResponElimina
  6. Carme, segur que amb aquest pastís tan bo han quedat ben contents!!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Receta de la torta maravillosa es increíble! :-))) Cuando tiene tiempo, creo que espera una sorpresa antes de Navidad, Carme!
    Aquí está el link: http://magiasmoni.blogspot.com/2011/12/200-post-nr-200.html#comment-form
    Besos

    ResponElimina
  8. que rica parece. ¿y sabés cómo se prepara el turron de jijona?

    ResponElimina
  9. Crec que els va agradar. El gust de torró era molt lleuger, potser quedaria millor amb més quantitat.
    Sole, yo no se como se prepara, pero el día 15 podrás ver muchas recetas de turrón en la propuesta para este mes de La recepta del 15 del blog Els fogons de la Bordeta.
    Gràcies pels vostres comenatris, gracias por vuestros comentarios.
    Petons, besos

    ResponElimina
  10. Ara que veig aquesta meravella de mousse de torró t'haig de dir: XAPÓ!!!!!
    Quin tros de pastís de 2 pisos més sensacional ;-)

    ResponElimina