dimarts, 20 de gener del 2015

Quiche de poma i 5 formatges


Per l’edició del gener, Del Blog al Plat ens proposa cuinar un caprici de Les Receptes de StHilari.
Tal i com diu la Mercè, l’Alfons és el rei dels gotets però quan vaig veure la foto d’aquesta quiche de poma i 3 formatges i en vaig llegir els ingredients vaig tenir clara la meva elecció.

He adaptat la recepta als ingredients que tenia a casa, enlloc de pasta brisa he utilitzat pasta de full, formatge d’untar enlloc de formatge fresc de cabra i una mescla de 4 formatges ratllats enlloc de l’emmental i l’idiazàbal. Com que el meu motlle deu ser d’un diàmetre inferior l’he tingut més temps al forn.

Ha quedat una quiche deliciosa que, com diu el seu autor, tan pot ser un entrant com unes postres i es pot servir calenta, tèbia o freda. Seguint el meu gust personal, l’he deixat refredar completament a temperatura ambient, d’aquesta manera ha conservat el seu interior cremós i el cruixent de la pasta de full.

Ingredients:

1 làmina de pasta de full
2 pomes Golden
150 gr. de formatge per untar
100 gr. de ratllat de 4 formatges (Edam, Maasdam, Cheddar, curat)
200 ml. de crema de llet
2 ous
2 culleres soperes de sucre
Sal i pebre
Confitura de cabell d’àngel
50 gr. de panses
1 cullera sopera de brandy
Pinyons

Preescalfar el forn a 180ºC.
Posar les panses en remull amb el brandy.
Folrar un motlle amb la làmina de pasta de full i disposar-hi al damunt una capa fina de confitura de cabell d’àngel.
Amb el batedor de barnilles barrejar el formatge d’untar amb els ous i la crema de llet. Afegir-hi el sucre, un polsim de sal i pebre i el brandy de les panses. Incorporar la barreja de 4 formatges ratllats.
Abocar el farcit de formatges sobre la capa de cabell d’àngel. Cobrir-lo amb les pomes tallades a làmines primes. Disposar damunt les panses i els pinyons.
Coure al forn a 180ºC amb el foc de baix durant 1 hora. Un cop passat aquest temps deixar refredar una mica dins el forn apagat.

18 comentaris:

  1. uauuuu! què requetebó!!! bona tria!! una abraçads

    ResponElimina
  2. Caram quina quiche més atractiva!, una combinació qye ben segur provaré algún dia!. Gràcies de debò per participar!

    ResponElimina
  3. Quin vici de pastís, Carme!! Jo ja no soparia, només faria un bon tall d'aquesta delícia que veig aquí... he he he. Petons!

    ResponElimina
  4. Unes postres senzilles i amb ingredients molt saborosos... me l´apunto!!!! Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Ostres! m´arriba el flaire...mmmmm. Quina alternativa més bona als gotets, La combinació de formatges que hi has posat jo també la faig servir alguna vegada. Surt molt bé.

    ResponElimina
  6. Un altre cop no he arribat! No hi ha manera! Pero ara si que puc gaudir de les vostres interpretacions, aquesta quiche t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  7. Quan he llegit el títol de la recepta he pensat si seria un entrant o unes postres però de seguida ho has aclarit.
    Sigui com sigui ja es veu que ha d'estar boníssima
    Conxita
    http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  8. Que maca que t'ha quedat i quina pintassa!! La combinació ha d'estar molt bona, algun dia la provaré :) En una ocasió en vaig fer una de pera, nous i formatge blau, m'agrada molt la combinació dolç i salat, així que aquesta també m'agradarà segur! :P

    Un petonet bonica!

    ResponElimina
  9. Si amb tres ja era bona, amb cinc ha de ser espectacular!! t'ha quedat espléndida.. el proper cop la faré també amb la base de pasta de full ....i més formatges ;-))
    Gràcies per participar
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. T'ha quedat espectacular, me l'apunto!!

    ResponElimina
  11. Quina bona tria!! Ha de ser bonísssssim!!!
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  12. S'ha de provar aquest pastís! M'ha sorprès una mica combinar tants formatges amb la poma, però el contrast amb la seva textura i acidesa l'ha de fer deliciós! Una abraçada!

    ResponElimina
  13. No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot deproductes Castey valorat en 160€ i m'agradaria molt comptar amb tu,tens tota la informació al blog, a veure si t'animes! Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  14. No vull ni pensar com deu estar... poma i formatge, m'encanta!!!!
    Anna

    ResponElimina
  15. Aquesta quiche entra a la llista de pendent URGENTS....formatge i poma...i embolcallats de cruixent pasta de full...mare de Déu quina perdició!!! Petonarros!

    ResponElimina