Ingredients:
Per la primera massa:
25 gr. de llevat
35 gr. de llet tèbia
75 gr. de farina de força
Per la segona massa:
250 ml. de llet a temperatura ambient
100 gr. de sucre
1 ou
75 gr. de mantega fosa a temperatura ambient
250 gr. de farina de força
5 gr. de sal
Ratlladura d’una taronja
2 culleretes de vainilla líquida
Per amassar:
250 gr. de farina de força
Per decorar:
1 ou batut
Fruites confitades
Crema pastissera
Sucre
Per la primera massa:
Dissoldre el llevat en la llet tèbia i deixar reposar 10 minuts. Incorporar la farina i amassar fins que quedi una massa homogènia. Posar dins un bol tapat amb un drap de cuina, col·locar al forn apagat fins que dobli el volum.
Per la segona massa:
Barrejar tots els ingredients fins que quedi una mescla homogènia. Afegir la primera massa i barrejar fins que quedi totalment incorporada. Si cal, batre amb l’ajut del turmix per tal que quedi homogènia.
Amassar amb les mans i anar afegint farina de mica en mica, fins que la massa es desenganxi de les mans.
Posar dins un bol enfarinat i tapat amb un drap de cuina, col·locar al forn apagat fins que tripliqui el volum (de 2 a 4 hores).
Posar la massa sobre paper vegetal i aixafar-la amb les mans per extreure’m l’aire. Aplanar-la amb el corró donant-li forma ovalada i un gruix d’un cm aprox. Col·locar al forn apagat fins que dobli el volum (2 hores aprox.).
Pintar amb l’ou batut i decorar amb les fruites confitades i la crema. Empolsar amb sucre.
Coure al forn precalentat a 180ºC durant 22 minuts fins que quedi daurada.
Memòries d'una cuinera: Coca de Sant Joan.
És el segon cop que en faig, l'any passat em va quedar una mica seca. Aquest cop, seguint la recepta de la Mercè, m'ha sortit molt millor.(Recepta de Cuina per a llaminers)
Ingredients:
Enciam
Tomàquets cherry
Pastanaga
Kiwi
Mozzarella fresca
Surimi
Sal, oli d’oliva, crema de vinagre balsàmic
Netejar les verdures, tallar l’enciam, ratllar la pastanaga. Disposar a una plata. Col·locar damunt el kiwi en rodanxes, la Mozzarella en llenques, el Surimi i els tomàquets.
Amanir amb un polsim de sal, un rajolí d’oli i crema de vinagre balsàmic.
La recepta del 15: Amanides.
Per un sopar refrescant, ple de vitamines.
Ingredients:
Per les creps:
100 gr. de farina d’arròs
50 gr. de sucre
200 ml. de llet
2 cullerades d’oli de gira-sol
1 polsim de sal
Pel farcit:
100 gr. de xocolata negra
100 gr. de xocolata blanca
3 plàtans
Per les creps:
Barrejar tots els ingredients amb el braç batedor i deixar reposar una estona la massa.
En una paella, untada amb una mica d’oli amb l’ajut d’un paper de cuina, coure les creps. Reservar-les.
Pel farcit:
Fondre les xocolates al bany Maria.
Tallar el plàtan a rodanxes.
Cobrir cada crep amb una fina capa de cada xocolata i disposar damunt les rodanxes de plàtan.
Servir tebi.
Film & Food: Xocolat.
Aquesta recepta està dedicada a la Carmen del blog Chocolate, aceite y sal, espero que t'agradi.
Ingredients:
Pel pa de pessic:
6 ous
200 gr. de farina
200 gr. de sucre
Per la crema de formatge:
250 gr. de formatge Philadelphia
250 gr. de sucre glass
50 gr. de mantega
2 cullerades de vainilla ensucrada
300 ml. de nata per muntar
Pel coulis de maduixa:
250 gr. de maduixes
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
el suc d’una llimona
Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 35 minuts a 180º.
Per la crema de formatge:
Batre el formatge i la mantega (a temperatura ambient). Afegir el sucre i la vainilla. Barrejar fins que quedi una mescla homogènia.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.
Pel coulis de maduixa:
Preparar un almívar amb l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona, coure durant 5 minuts. Deixar refredar.
Triturar les maduixes i passar-les per un colador. Afegir el suc de llimona restant i l’almívar.
Reservar a la nevera.
Tallar el pa de pessic en tres discs. Cobrir el primer disc amb una tercera part del coulis de maduixa i damunt una tercera part de la crema de formatge. Repetir l’operació. Abans de col·locar el darrer disc, ruixar-lo amb el coulis de maduixa. Cobrir el pastís amb crema de formatge. Decorar amb maduixes i crocant d’ametlla.
Reservar a la nevera.
La recepta del 15: Maduixes.
Un pastís d'aniversari per la iaia.