dissabte, 10 de maig del 2014

Coca de iogurt amb poma i Ratafia


Avui la iaia fa 81 anys. Per celebrar-ho li he fet una altra versió de la coca amb poma per les postres del dinar familiar dels dissabtes, a veure si li agradarà?!?!

Felicitats iaia!!!


Ingredients:

1 iogurt de llimona
2 mesures del pot de iogurt de sucre
3 mesures del pot de iogurt de farina
1 mesura del pot de iogurt d’oli de gira-sol
1 mesura del pot de iogurt de Ratafia
3 ous
1 sobre de llevat Royal
1 poma

Batre les clares a punt de neu amb 1 mesura de sucre i reservar.
Batre els rovells amb l’altra mesura de sucre. Afegir el iogurt i l’oli i batre fins que quedi una mescla homogènia. Afegir la Ratafia.
Amb l’ajut d’una llengua pastissera i molta suavitat, incorporar la farina i el llevat prèviament tamisats. Un cop la mescla no tingui grumolls, incorporar les clares muntades amb molt de compte fins obtenir una massa homogènia.
Abocar la massa en un motlle desmuntable, prèviament untat amb mantega i lleugerament enfarinat.
Decorar la superfície amb làmines de poma i un polsim de sucre.
Coure al forn a 180ºC durant 50 minuts.


7 comentaris:

  1. Tot un clàssic que sempre triomfa i amb el toc de ratafia segur que estava boníssima.
    petons

    ResponElimina

  2. Carme; Un bon pastís per un bon aniversari. Felicitats a les dues¡¡
    Salutacions Carme¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. En lo toquet de ratafia ha d'estar boníssima!

    ResponElimina
  4. ohhhh!!!! amb ratafia??? una delicia, de ben segur
    FELICITATS A LA IAIA

    ResponElimina
  5. Segur que la iaia haurà quedat super contenta amb aquesta coca tan bona.
    Felicitats!
    Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar, mmmm.....

    ResponElimina
  6. Segur que ha agradat a la iaia i a tooota la família...quina passada de coca de poma! Petons!

    ResponElimina
  7. Boníssima aquesta coca! Es veu tan esponjosa... ha d'estar ben bona!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina