divendres, 7 de desembre de 2012

Galetes flocs de neu


Amb aquesta recepta de galetes vull participar al concurs organitzat per My lovely food “La teva millor galeta nadalenca” 2na edició.
He vist la passada de galetes que ja s’han presentat al concurs i se que no tinc cap opció. Mai havia decorat galetes amb glassa i he volgut fer la meva primera incursió en aquest món amb una aportació molt senzilla.

Ingredients:

Per les galetes de gingebre:
300 gr. de farina
200 gr. de sucre
130 gr. de mantega pomada
1 ou
1 cullereta de postres de llevat
1 cullerada sopera de mel
3 culleretes de postres de gingebre en pols
1 cullereta de postres de canyella en pols

Per la glassa:
1 clara d'ou
200 gr. de sucre llustre
1 rajolí de suc de llimona

Per les galetes de gingebre:
Barrejar en un bol la farina, el llevat, la mantega, el sucre i l’ou. Amassar amb les mans fins formar una bola.
Afegir el gingebre, la canyella i la mel i seguir amassant fins que aquests ingredients quedin totalment incorporats.
Estirar la massa entre dos fulls de paper de forn amb l’ajut d’un corró fins aconseguir una massa d’uns 6 mm de gruix. Reservar a la nevera una hora.
Tallar la massa amb un tallador de galetes en forma de floc de neu o d'estrella. Col·locar les galetes una mica separades a una plata coberta amb paper de forn. Coure-les al forn a 180ºC durant 17 minuts aproximadament.
Retirar del forn, deixar uns minuts sobre la plata per tal que s’endureixin una mica i després deixar refredar completament sobre una reixa.

Per la glassa:
Batre amb les barnilles elèctriques la clara d'ou amb 1/3 part del sucre llustre. Afegir un rajolí de suc de llimona i seguir batent. Anar afegint la resta del sucre llustre a cullerades mentre es bat la mescla. Ha de quedar una massa que no caigui de les barnilles. Reservar en un recipient hermètic fins el moment del seu ús.

Quan les galetes siguin ben fredes, posar la glassa dins una mànega pastissera i decorar-les amb el motiu escollit. Finalitzar el decorat amb perles de sucre. Deixar assecar la glassa durant uns 30 minuts.
Conservar les galetes en un recipient hermètic.


13 comentaris:

  1. molt boniques, i delicioses segur! petons

    ResponSuprimeix
  2. T'han quedat unes galetes perfectes :D Han d'estar delicioses ^^ M'encanta que portin poca glassa, no els cal :) Segur que estan boníssimes soles i tot XD

    Molts petons ^^

    ResponSuprimeix
  3. Quina preciositat!!!
    La meva relació amb les galetes no és molt bona....jejejejej! He fet dos intents i no m'han quedat bé. Hi tornaré, suposo que a la tercera...me'n sortiré!!
    petons,
    Olga

    ResponSuprimeix
  4. Qué boniques!! jo he fet també aquest any, pero se las ha portat la meva neboda petita per al seu arbre. Petons

    ResponSuprimeix
  5. Quina pinta més bona!! Segur que també estan bonissimes.
    Un peto

    ResponSuprimeix
  6. T'han quedat molt maques!
    jo no sé com deuen ser les altres, xo això de que no hi tens cap opció...no ho tindria tant clar...
    Ptns!!

    ResponSuprimeix
  7. T'han quedat molt bé i segur que són bonissimes.
    Petons

    ResponSuprimeix
  8. Per ser les primeres t'han quedat perfectes!! Petons!

    ResponSuprimeix
  9. T'han quedar precioses!
    I totes apilades semblen ben bé un arbre de Nadal ;)

    ResponSuprimeix
  10. Molt macas i ben decorades.
    Bon Nadal.
    Muacs

    ResponSuprimeix
  11. Que boniques!!! M'encanten els flocs de neu com a decoració!!!

    ResponSuprimeix
  12. T'han. quedat moníssimes i segur que boníssimes també!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponSuprimeix