dijous, 20 de novembre de 2014

Cupcakes de KitKat


No vaig ser a temps de participar a la primera edició de la proposta de Destapant Cassoles: Del Blog al Plat, que estava dedicat al primer blog de cuina que vaig descobrir La cuina de casa de la Gemma. Em va saber molt de greu, ja que he fet infinitat de les seves receptes, moltes les he publicat i sempre he tingut molt èxit amb elles.

En aquesta segona edició la Mercè ens proposa fer una recepta de Fam de cuina. Hi ha un munt de bones receptes, però d’entrada em van cridar l’atenció aquests cupcakes de KitKat.
Em sembla que feia una eternitat que no feia cupcakes, però gràcies al seu pas a pas fotogràfic no hi ha pèrdua i el bon resultat està assegurat.

Només m’he permès alguna petita modificació de la recepta original: he utilitzat cacau en lloc de xocolata en pols i he disminuït la quantitat de sucre llustre de la cobertura.
Han quedat uns cupcakes deliciosos, molt dolços i vistosos.


Ingredients:

75 gr. de mantega pomada
110 gr. de sucre
1 ou
75 ml. de llet
130 gr. de farina
6 barretes de KitKat
2 culleres soperes rases de cacau en pols
1 cullera de postres rasa de llevat

Per la cobertura:
100 gr. de mantega pomada
150 gr. de sucre llustre
1 cullera sopera de llet
8 barretes de KitKat

6 barretes de KitKat per decorar

Tamisar la farina, el cacau i el llevat.
Picar les barretes de KitKat a la picadora.
Batre la mantega amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir l’ou i seguir batent fins que quedi totalment integrat i la massa quedi suau.
Incorporar a la massa dues cullerades de la barreja de farina, cacau i llevat. Afegir la llet i seguidament la resta de la mescla de farina. Batre durant 2 minuts.
Afegir els KitKat picats i repartir-los uniformement per la massa amb una espàtula.
Repartir la massa en 12 càpsules de paper i coure al forn a 180ºC durant 20 minuts.
Deixar refredar sobre una reixa.

Per la cobertura:
Batre la mantega pomada amb el sucre llustre tamisat fins obtenir una crema molt esponjosa i de color blanc. Afegir la llet i seguir batent fins que quedi una mescla homogènia.
Incorporar els KitKat picats i batre fins que quedin ben repartits.

Quan els cupcakes siguin freds, decorar amb la cobertura i amb mitja barreta de KitKat.

13 comentaris:

  1. Semblen boníssims! La textura del frosting és fantàstica, amb els trossets de kit-kat. Que bonics i deliciosos deuen ser!
    Marta

    ResponElimina
  2. Quina cosa més bona...m'haig d'engrescar a participar en aquest repte!!! Petonarros!

    ResponElimina
  3. Caram que bonics t'han quedat!, crec que aquesta recepta ha tingut molt bona acollida!, jaja, Moltes gràcies i me'n alegro que hagis arribat a temps aquest cop!, ara t'espero al desembre!

    ResponElimina
  4. Ooohhh!!! que bons i quina bona tria.. jo finalment em vaig decidir per una recepta salada... Amb aquests ingredients molt, molt bons...Petons,

    ResponElimina
  5. fff quina bona pinta!! aixi no hi ha qui pugui posar-se a regim!! petons

    ResponElimina
  6. Hola! Hem coincidit amb el cupcakes...i el que més em sorprèn és que tu has fet el mateix que jo variar les mateixes quantitats que indica la recepta original...T' han quedat molt macos.

    ResponElimina
  7. Boníssims, els meus fills no en deixarien ni un!!!

    ResponElimina
  8. què bons i què bonics!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  9. T'ha quedat preciós el frosting! Quina gana que em fas venir amb aquesta delícia de cupcakes! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  10. Vaig estar a punt de triar també aquesta recepta! Ja els tinc a la llista de pendents, perquè tenen una pinta boníssima.

    ResponElimina
  11. Quina presentació tan maca, ara mateix me'n menjaria un d'aquests cupcakes!!

    ResponElimina
  12. Quina cosa més bonica, m'encanten! Un petó bonica

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  13. Uf!! Mira que no sóc gaire de cupcakes però si de kitkats :) i ja me'ls menjaria de gust aquests!!

    ResponElimina