diumenge, 1 d’abril del 2012
La Mona: Pastís de vellut de xocolata
Diumenge de Rams, dia del tortell, però ja fa uns anys que enlloc de tortell al meu fillol li regalo la Mona. La primera idea havia estat fer el pastís de vellut vermell (hagués quedat una foto molt xula), però com que no tinc colorants he fet la mateixa recepta però sense el vermell.
Jepe, ja la tens a punt. Espero que t'agradi.
Ingredients:
350 ml. de llet
1 cullerada de suc de llimona
3 ous
400 gr. de sucre
175 gr. de mantega pomada
1 cullerada de vainilla ensucrada
380 gr. de farina
2 culleretes de llevat Royal
1 cullereta de sal
2 cullerades de cacau en pols
1 1/2 culleretes de bicarbonat
2 cullerades de vinagre blanc
Per la cobertura:
250 gr. de formatge Philadelphia
250 gr. de sucre glass
50 gr. de mantega
8 gr. de vainilla ensucrada
200 ml. de nata per muntar
Barrejar la llet i el suc de llimona. Reservar.
Tamisar la farina, el llevat, la sal i el cacau. Reservar.
En un bol batre la mantega pomada amb el sucre fins que blanquegi. Afegir els ous d’un en un i la vainilla. Batre durant alguns minuts. Afegir la mescla de farina en tres vegades alternant amb la barreja de llet.
Barrejar a part el bicarbonat amb el vinagre i afegir de seguida a la massa.
Posar en un motlle untat amb mantega i coure al forn a 180ºC durant 1 hora.
Deixar refredar sobre una reixa.
Per la cobertura:
Batre el formatge i la mantega (a temperatura ambient). Afegir el sucre i la vainilla ensucrada i seguir batent.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.
Quan el pa de pessic és fred, partir-lo pel mig i posar-hi una capa de la cobertura. Tapar-lo amb l’altre meitat i damunt del pastís abocar-hi la resta de cobertura. Guardar a la nevera.
(Recepta de Divino Macaron)
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Encara és l'hora que jo mai he fet cap mona a casa..... la teva t'ha quedat genial! M'agraden molt els contrastos de colors que té.
ResponEliminaPetons!!
Jo també li fai ola MONA a la meva neboda, peró sempre el dillins de Pascua.
ResponEliminaAquesta mona t'ha quedat preciosa
Que xula que t'ha quedat! Jo ara m'hi poso, a fer la mona de la meva fillola.
ResponEliminaPetonets
Carme, jo com l'Anniki no n'he fet mai cap. Aquest toca! La teva t'ha quedat MONÍSSIMA!
ResponEliminaUna feliç setmana,
Nani
Molt Bona!!!!!
ResponEliminaPetons
quina mona més bonica.
ResponEliminaJo aquest any les faig de brioix!
PTNTS
Dolça
T'ha quedat perfecta, segur que el teu follol estarà molt content! I molt ben triada la recepta!
ResponEliminaCom no li ha d'agradar?! Te una pinta deliciosa, i amb els ingredients que has emprat, ha d'estar boníssima. A més, els conillets de chocolata li donen el toc pasquer.
ResponEliminaPetons
Amb o sense colorant, t'ha quedat moníssima! El teu fillol deu estar ben content!
ResponEliminaCArai CArme! El Jepe té sort de tenir-te de padrina! QUina mona!!! petons
ResponEliminaAmb colorant o sense...t'ha quedat una mona genial!!
ResponEliminaPetonets!
Jo tampoc tinc colorants... Tingui el color que tingui és una mona sensacional.
ResponEliminaPetons.
que delicia, te ha quedado monísima con esos conejitos y pollitos, que linda y tentadora! Besitos
ResponEliminaes maquísima aquesta mona!!!! el teu fillol segur que estava encantat!!!! molts petonets guapa
ResponEliminaOriginal i moderna, molt xula la mona!
ResponEliminaUna mona anticipada molt bonica i segur que deliciosa!
ResponEliminaFins aviat!
Anna
Hola Carme, precisament el dimecres en Josep m'ho va comentar que t'habia donat l'adreça del meu blog. Gràcies per la teva visita .
ResponEliminaAquesta mona que li has fet al teu fiol te una pinta estupenda.
Petons i ja ens anirem veiem. Amb el teu permís penso visitarte.
petons
Al Jepe li va agradar molt la Mona.
ResponEliminaDemà faré la de la Laura, la fillola de l'Àlex, que la vindrà a buscar el dilluns, espero que em surti bé.
Gràcies pels vostres comentaris, gracias por vuestros comentarios.
Petons, besos
Noia no sabria pas quina triar, aquesta també té una pinta deliciosa. Aquesta cobertura amb philadelphia, mantega, nata,... l'haig de provar.
ResponEliminaDe nou gràcies per participar
Annie i Catieu