diumenge, 13 d’abril del 2014

La Mona: Pastís d’ametlla i xocolata blanca


Diumenge de rams. Primera Mona de l’any lliurada al seu destinatari!

Avui li he regalat la Mona al meu fillol Jepe. Aquest any també m’he decantat per la xocolata blanca, però en un format una mica més dens que l’any passat. Espero que igualment li agradi.
Família, ja em direu què tal!?!?

Ingredients:

Pel pa de pessic:
230 gr. de sucre
100 gr. d’ametlla en pols
5 ous
75 gr. de farina
100 gr. de xocolata blanca
50 gr. de mantega

Per la trufa:
160 gr. de nata líquida
180 gr. de xocolata blanca

Per la cobertura:
150 ml. de nata líquida
180 gr. de xocolata blanca
75 gr. de mantega
200 ml. de nata per muntar

Almívar
Melmelada d’albercoc

Pel pa de pessic:
Muntar 3 clares a punt de neu amb 60 gr. de sucre. Reservar.
Fondre la xocolata blanca i la mantega al microones a baixa potència. Reservar.
Tamisar la farina. Reservar.
Barrejar l’ametlla en pols amb el sucre restant. Afegir els 3 rovells d’ou i els 2 ous sencers un a un, incorporant bé abans d’afegir el següent. Afegir la barreja de xocolata blanca i mantega. Incorporar les clares a punt de neu, barrejant amb molta suavitat. Afegir amb molta suavitat la farina.
Abocar la barreja sobre una safata coberta amb paper de forn. Estendre de manera que quedi d’1 cm de gruix.
Coure al forn a 200ºC durant 12 minuts.

Per la trufa:
Trossejar la xocolata blanca i disposar-la dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Reservar a la nevera unes hores.

Per la cobertura:
Trossejar la xocolata blanca, tallar la mantega a daus i disposar-les dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata i la mantega. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Deixar refredar a temperatura ambient.
Muntar la nata i afegir de mica en mica la barreja de xocolata, mesclar amb molta suavitat amb l’ajut d’una llengua pastissera. Reservar a la nevera.

Tallar la planxa de pa de pessic en tres rectangles iguals. Disposar el primer rectangle, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una capa de trufa. Col·locar damunt el segon rectangle, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una capa de melmelada. Tapar amb l’últim rectangle, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una fina capa de trufa. Decorar amb una bona capa de cobertura de xocolata blanca.

Els reptes de l’Annie: Tots a fer la “Mona”.
Aprofitaré per enviar la foto a l’Annie per que la pugui incloure al recull de Mones en la categoria de fetes per grans.

7 comentaris:

  1. M'encanta...el teu fiol ha d'haver estat més que content...provaré aquestes mesures per fer la trufa blanca! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica!!!
      La trufa no té prou consistència, diria que s'hi ha de posar més xocolata blanca. El proper cop intentaré amb 250 gr. Això de la cuina és anar experimentant...
      Petons!

      Elimina
  2. Preciosa!! Segur que el teu Fillol deu estar la mar de feliç! Bona Pasqua! Petons

    ResponElimina
  3. Què rebonica t'ha quedat!!!! M'agrada!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Ostres que xula!!! A mi la xocolata blanca m'agrada molt, així que aquesta seria una de les meves preferides! Bona Pasqua!!

    ResponElimina
  5. No se què ha dit la família però la "veig" fantàstica!!!!! :)
    Bona Pasqua!!

    ResponElimina