dissabte, 16 d’octubre del 2010

Patates “braves” no picants

Ingredients:

Patates
Oli d’oliva
Sal
1 ou
2 nyores
2 culleretes de pebre vermell dolç
4 grans d’all
35 ametlles
Vinagre
Vinagre balsàmic de Mòdena

Posem les nyores en remull. Un cop hidratades en retirem la polpa amb l’ajuda d’un ganivet.
En una paella petita, a foc molt lent, aromatitzem l’oli d’oliva amb els grans d’all pelats. Hi afegim les ametlles pelades i la polpa de nyora. Quan l’all és cuit hi posem el pebre vermell amb cura que no es cremi. Apaguem el foc i hi introduïm una mica de vinagre de Mòdena. Ho deixem refredar.
Preparem una maionesa amb ou, sal, vinagre i oli. Afegim la mescla de la paella i ho continuem treballant fins que tot quedi homogeni.
Reservem la salsa a la nevera.
Tallem daus de patata d’uns 2 cm i els fregim en oli. L’ideal és que quedin ben daurats a l’exterior i tous a l’interior. Els retirem del foc i els deixem en un plat amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
Al moment de servir afegirem un pols de sal sobre les patates i damunt la salsa.

Encara que l’autèntica salsa de les braves és picant (d’aquí el seu nom), aquesta és una recepta substitutiva per aquells qui no els hi agrada el picant.

Aquesta salsa també combina molt bé amb peix i marisc.

2 comentaris:

  1. Hi ha molta gent a qui no agrada el picant i aquesta salsa és una bona opció. Amb el gustet de les nyores i les ametlles ha de quedar boníssima, gairebé semblant a un romesco, oi?

    ResponElimina
  2. Hola Gemma, sí és una mena romesco i amb les patates queda molt bo.

    ResponElimina