diumenge, 10 d’octubre del 2010

Pastís de pastanaga

Ingredients:

Pel pa de pessic:
75 gr. de nous
200 gr. de pastanaga
280 gr. de farina de rebosteria
4 ous
200 gr. de sucre blanc
80 gr. de sucre moreno
150 ml. d’oli de gira-sol
4 talls de pinya en almívar
2 culleretes d’aroma de vainilla líquid
1 cullereta de bicarbonat
1 sobre de llevat Royal
1/2 cullereta de sal
2 culleretes de canyella

Per la cobertura:
250 gr. de formatge Philadelphia
250 gr. de sucre glas
50 gr. de mantega
2 culleretes de vainilla en pols
200 ml. de nata per muntar

Pel pa de pessic:
Picar la pastanaga, la pinya i les nous.
En un bol barrejar la farina, el bicarbonat, el llevat, la sal i la canyella.
Batre els ous amb el sucre fins que quedi una massa blanca i escumosa. Afegir l’oli i l’aroma de vainilla i seguir batent.
Incorporar els ingredients secs fins aconseguir una mescla homogènia. I tot seguit afegir la pastanaga, la pinya i les nous.
Posar la massa en un motlle untat amb mantega i coure 1 hora al forn a 180ºC.

Per la cobertura:
Batre el formatge i la mantega (a temperatura ambient). Afegir el sucre i la vainilla en pols.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.

Quan el pa de pessic és fred, partir-lo pel mig i posar-hi una capa de la cobertura. Tapar-lo amb l’altre meitat i damunt del pastís abocar-hi la resta de cobertura. Guardar a la nevera 1 hora com a mínim.

(Recepta de Food and Cook)

4 comentaris:

  1. Dilluns el meu nebot en Sangi va fer 2 anys,
    F E L I C I T A T S ! ! !
    Ahir ho vam celebrar i li vaig portar aquest pastís de pastanaga per bufar l'espelma.

    ResponElimina
  2. M'encanten els pastissos de pastanaga, en faig un amb festucs que queda molt bo. Però la teva cobertura amb formatge no l'he provada mai, el proper cop la posaré perquè segur que encara ha de quedar més bo!
    Felicitats al teu nebot!

    ResponElimina
  3. ¡qué pinta! esa cobertura te la voy a robar, debe ser exquisita! :)

    ResponElimina
  4. La cobertura va quedar boníssima, en Sangi no podia parar de posar-hi el dit... que bé que li agradés.

    ResponElimina