diumenge, 27 d’abril del 2014

Coca de iogurt amb cruixent de canyella

Ingredients:

Per la coca:
1 iogurt de llimona
2 mesures del pot de iogurt de sucre
3 mesures del pot de iogurt de farina
1 mesura del pot de iogurt d’oli de gira-sol
3 ous
1 sobre de llevat Royal
Ratlladura de la pell d’una llimona

Pel cruixent:
110 gr. de farina
3 culleretes de canyella en pols
60 gr. de mantega
75 gr. de sucre morè
3 culleretes d’aigua

Pel cruixent:
Barrejar la farina amb la canyella. Afegir la mantega tallada a daus petits i barrejar tot amb els dits. Afegir el sucre morè i seguir barrejant. Afegir l’aigua i barrejar fins obtenir una bola de massa.
Tapar la massa amb film transparent i posar 30 minuts al congelador.

Per la coca:
Pre-calentar el forn a 200ºC.
Batre les clares a punt de neu amb 1 mesura de sucre i reservar.
Batre els rovells amb l’altra mesura de sucre. Afegir el iogurt i l’oli i batre fins que quedi una mescla homogènia. Afegir la ratlladura de llimona.
Amb l’ajut d’una llengua pastissera i molta suavitat, incorporar la farina i el llevat prèviament tamisats. Un cop la mescla no tingui grumolls, incorporar les clares muntades amb molt de compte fins obtenir una massa homogènia.
Abocar la massa en un motlle desmuntable, prèviament untat amb mantega i lleugerament enfarinat.
Ratllar la bola de massa de canyella congelada i distribuir les engrunes resultants damunt la massa de la coca.
Coure al forn a 200ºC durant 10 minuts, després baixar la temperatura a 180ºC i coure durant 30 minuts més.


Memòries d'una cuinera: Coca de iogurt.
He volgut combinar la clàssica coca de iogurt amb una cobertura cruixent i aromàtica. La presència no és gaire bona, ha quedat enfonsada del centre, però el gustet i l’oloreta són sensacionals.

9 comentaris:

  1. Ostres...aquest cruixent converteix aquesta coca en irresistible!!! Petons!

    ResponElimina
  2. Mira, la Mònica m'ha tret les paraules de la boca! Així que he vist la foto he pensat que aquest cruixent la fa molt especial i diferent!! Una proposta genial!

    ResponElimina
  3. El toc del cruixent hi deu quedar molt especial... Boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta!! L'aspecte, si la coca és bona, no és tan important!! Me l'apunte!!!

    ResponElimina
  5. tot el que porti canyella Carme m'encantaaaaaa. Gràcies guapa per participar. Petonets

    ResponElimina
  6. El toc cruixent de la capa de sobre ha de quedar sensacional.

    ResponElimina
  7. Uooo no cal que juris que la oloreta era espectacular!!!! i amb el puntet de cruixent...boníssim!

    Petonets!

    ResponElimina
  8. bufff! amb el que m'agrada la canylla! si agafo aquesta coca teva no paro fins que no quedin ni les engruenes! Te una pinta espectacular, tan esponjosa, m'encanta! Jo és el primer cop que participo a Memòries d'una cuinera i he preparat una coca de llimona i llavors de rossella, si la vols veure em farà molta il.lusió, la trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  9. Ha sigut llegir cruixent de canyella i se m'ha fet la boca aigua!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina