dilluns, 21 d’abril de 2014

La Mona: Pastís Sacher


Aquesta és la segona Mona de l’any. L’Àlex li va regalar a la Laura, la seva fillola.
Laura, esperem que t'agradi  :-)

És una versió del Sacher una mica més lleugera, sense ametlla a la base de pa de pessic i aquest cop amb melmelada de maduixa. La base és molt delicada, s’ha de tenir cura que no es trenqui en manipular-la. Però un cop muntat, el pastís té prou consistència per passar a la plata de presentació.

Ingredients:

Pel pa de pessic:
125gr. de xocolata negra de cobertura
100 gr. de mantega
3 ous
125 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada
80 gr. de farina
1 cullereta de llevat Royal

Per la trufa:
160 gr. de nata líquida
125 gr. de xocolata de cobertura

Per la cobertura:
150 ml. de nata líquida
150 gr. de xocolata de cobertura
75 gr. de mantega

Melmelada de maduixa

Pel pa de pessic:
Fondre la xocolata i la mantega al bany Maria. Quan quedi una crema homogènia retirar del foc.
Batre els ous amb el sucre i la vainilla fins que quedi una escuma blanquinosa i hagin doblat el volum. Incorporar amb suavitat la barreja de xocolata i mantega. Afegir la farina i el llevat tamisats amb compte.
Sobre una plata posar paper de forn, estendre-hi damunt la massa i coure al forn a 180ºC durant 15 minuts.

Per la trufa:
Trossejar la xocolata i disposar-la dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Reservar a la nevera unes hores.

Per la cobertura:
Trossejar la xocolata, tallar la mantega a daus i disposar-les dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata i la mantega. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Mantenir la barreja calenta al bany Maria fins el moment d’utilitzar.

Tallar la planxa de pa de pessic en tres rectangles iguals. Disposar el primer rectangle i cobrir-lo amb una capa de trufa. Col·locar damunt el segon rectangle i cobrir-lo amb una capa de melmelada. Tapar amb l’últim rectangle i cobrir-lo amb una capa de trufa. Abocar damunt la cobertura de xocolata calenta i deixar refredar a temperatura ambient.


Els reptes de l’Annie: Tots a fer la “Mona”.
Aquesta Mona també l'enviaré a l’Annie per que la pugui incloure al recull de Mones en la categoria de fetes per grans.

5 comentaris:

  1. Carme, està clar que ets la reina de les mones!!! Petons!

    ResponElimina
  2. Que bona aquesta mona!! A mi m'hauria encantat, amb l'ho que m'arriba a agradar el Sacher!!

    Petons!

    ResponElimina