dissabte, 19 de novembre de 2011

Pastís de mousse de xocolata blanca amb crema de fruita de la passió


Dilluns en David, el meu nebot, va fer 3 anys. Aquesta tarda ho celebrarem en una festa i li portaré aquest pastís per bufar l'espelma. Espero que li agradi.

Felicitats David!!!

Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre

Per la mousse:
225 gr. de xocolata blanca
375 gr. de nata per muntar
5 fulls de gelatina
25 ml. d’aigua
75 gr. de sucre
25 ml. d’aigua
2 ous

Per la crema:
500 ml. de nèctar de fruita de la passió
50 gr. de sucre
2 ous
40 gr. de Maizena
1 sobre de gelatina en pols

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 20 minuts a 180ºC.

Per la mousse:
Fondre la xocolata al bany Maria.
Muntar la nata i reservar a la nevera.
Hidratar la gelatina.
Batre els ous amb les barnilles elèctriques. Fer un almívar espès amb el sucre i 25 ml. d’aigua. Afegir l’almívar als ous batent a velocitat lenta.
Dissoldre la gelatina en l’aigua restant calenta, deixar temperar una mica i afegir a la mescla anterior. Abocar la xocolata fosa i remenar lentament. Incorporar la nata amb suavitat.

Per la crema:
Reservar dos mitjos gots de nèctar. Posar la resta de nèctar al foc.
Hidratar la gelatina en una de les parts de nèctar reservades.
Dissoldre la Maizena en l’altra part de nèctar reservada. Afegir els ous i el sucre i batre bé. Afegir el nèctar calent i tornar al foc sense deixar de remenar fins que bulli. Retirar del foc i dissoldre-hi la gelatina prèviament hidratada.
Posar en un recipient fred i tapar amb film transparent.

Tallar el pa de pessic en dos discs. En un motlle desmuntable posar el primer disc i cobrir amb la meitat de la mousse. Col·locar el segons disc i posar la resta de mousse. Reservar a la nevera fins que qualli una mica.
Cobrir amb la crema i tornar a posar a la nevera fins que sigui totalment quallat.


(Recepta de la mousse de Bakery's Place)

6 comentaris:

  1. Siempre que veo una receta con fruta de la pasión se me pegan los ojos al ordenador, pero me es muy, muy difícil encontrarla.
    Fantástica tarta. Espero que te gustase la mousse.
    Un abrazo

    ResponSuprimeix
  2. És sorprenent! M'encanta la barreja de sabors que has triat. Petons

    ResponSuprimeix
  3. Estic segura que el David va estar contentíssim amb aquest pastís. Moltes felicitat a l'homenatjat i a la pastissera!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponSuprimeix
  4. Uau, amb les capes queda un pastís molt vistós. I amb la mousse de xocolata blanca segur que resulta ben llaminer. Felicitats al petit David!

    ResponSuprimeix
  5. Moltíssimes felicitats al David!!! segur que va ser una gran celebració amb aquest pastís!!! ;) petonets

    ResponSuprimeix
  6. Brétema, como tampoco encontré fruta de la pasión usé néctar y quedó muy bien. La mousse me encantó, gracias por la receta.
    Marina, em vaig inspirar en el pastís del bateig del meu nebot petit per aquesta combinació.
    Anna, en David estava més content amb els trens de Chuggington que li van regalar, crec que no va arribar a tastar el pastís...
    Gemma, he de millorar el tema de les capes, se m'enganxen molt al motlle. Tens algun truc?
    Judith, ho vam passar molt bé, com sempre que ens reunim tota la família.
    Hasta pronto, fins aviat.

    ResponSuprimeix