dissabte, 26 de novembre de 2011

Pastís de mousse de xocolata


Dilluns l'Alex va fer anys. Avui hem portat aquest pastís al dinar familiar per poder bufar les espelmes.

Felicitats Alex!!!

Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre

Per la mousse:
175 gr. de xocolata
30 gr. de mantega
90 gr. de sucre
500 gr. de nata per muntar
1 sobre de gelatina en pols
25 ml. de llet

50 gr. de xocolata de cobertura per decorar

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 20 minuts a 180ºC.

Per la mousse:
Fondre la xocolata amb la mantega al bany Maria.
Hidratar la gelatina en la llet freda.
Muntar la nata amb el sucre i reservar a la nevera.
Quan la xocolata sigui fosa retirar del foc, afegir la gelatina hidratada i dissoldre-la. Deixar temperar una mica i afegir la nata amb suavitat.

Tallar el pa de pessic en dos discs. En un motlle desmuntable posar el primer disc i cobrir amb la mousse. Col·locar el segons disc. Reservar a la nevera fins que qualli.
Fondre la xocolata de cobertura al bany Maria i cobrir el disc de pa de pessic. Deixar refredar una mica i tornar a posar a la nevera fins el moment de servir.

7 comentaris:

  1. es veu deliciós, aquest pastís. Tan cremós, i el sabor de la xocolata, que m'encanta... Mmmm.

    ResponSuprimeix
  2. Felicitats pel pastís i pels anys de l'Alex. Qui els tingués!
    Un petó,
    Nani

    ResponSuprimeix
  3. Un pastis exquisit i una cobertura de xocolate impecable... Bo i bònic, que més es pot demanar per un aniversari... Petons,

    ResponSuprimeix
  4. Felicitats al Alex i a tu per el pastis!
    Quines espelmes mes macas!
    Un petonet

    ResponSuprimeix
  5. Per molts anys!
    La mousse de xocolata sempre triomafa, vas fer un gran pastís d'aniversari. I les espelmes de xocolata es mengen? ;)

    ResponSuprimeix
  6. Esa tarta tiene que estar riquísima, el chocolate es mi debilidad y la mousse ya ni hablamos!!!!
    Un saludo

    ResponSuprimeix
  7. Bojosperlacuina, li vaig preguntar de què volia el pastís (encara que ja m'esperava la resposta): de xocolata!!!
    Nani, gràcies per la felicitació.
    Joaquina, vaig quedar parada que em quedés una superfície tan llisa.
    BlauKitchen i Gemma, aquestes espelmes les vaig veure al Caprabo i les vaig fer servir per una ocasió molt especial. Són de xocolata belga.
    Lacocinadenicolas, el chocolate también es la debilidad de Alex (y la mía), quien se puede resistir...
    Petons, besos

    ResponSuprimeix