Ingredients:
500 gr. de rap
400 gr. de bacallà
500 gr. de cloïsses
400 gr. de gambes
2 porros
2 cebes tendres
1 gra d’all
200 gr. de tomata ratllada
Safrà
2 llesques de pa
Oli d’oliva, sal, pebre, julivert
3 l. d’aigua mineral
Fer un brou amb el rap, el bacallà, els caps i les peles de les gambes, el julivert, mig porro i l’aigua.
Bullir fins que redueixi aproximadament a la meitat i anar retirant l’escuma que es forma a la superfície.
Tallar el porro restant, la ceba i l’all molt petits i daurar en una mica d’oli d’oliva. Afegir la tomata ratllada, un polsim de pebre i uns brins de safrà i sofregir.
A part, fregir el pa en un rajolí d’oli d’oliva. Picar-lo amb el morter.
Obrir les cloïsses al vapor.
Colar el brou, afegir el pa i les verdures i coure durant 10 minuts. Afegir el peix esmicolat, les gambes pelades, les cloïsses i la sal. Tapar, retirar del foc i deixar reposar uns minuts abans de servir.
500 gr. de rap
400 gr. de bacallà
500 gr. de cloïsses
400 gr. de gambes
2 porros
2 cebes tendres
1 gra d’all
200 gr. de tomata ratllada
Safrà
2 llesques de pa
Oli d’oliva, sal, pebre, julivert
3 l. d’aigua mineral
Fer un brou amb el rap, el bacallà, els caps i les peles de les gambes, el julivert, mig porro i l’aigua.
Bullir fins que redueixi aproximadament a la meitat i anar retirant l’escuma que es forma a la superfície.
Tallar el porro restant, la ceba i l’all molt petits i daurar en una mica d’oli d’oliva. Afegir la tomata ratllada, un polsim de pebre i uns brins de safrà i sofregir.
A part, fregir el pa en un rajolí d’oli d’oliva. Picar-lo amb el morter.
Obrir les cloïsses al vapor.
Colar el brou, afegir el pa i les verdures i coure durant 10 minuts. Afegir el peix esmicolat, les gambes pelades, les cloïsses i la sal. Tapar, retirar del foc i deixar reposar uns minuts abans de servir.
Memòries d'una cuinera: Sopes.
A casa la sopa que es fa sempre és l'escudella, però com que ja la tenia publicada em vaig decidir a fer sopa de peix. És el primer cop que en faig però em sembla que ha quedat força bona (l'Alex ha repetit).
No m'estranya que l'Alex hagi repetit, aquesta sopa de peix es veu ben bona. I ara que començ el fred els plats calents ja vénen molt de gust.
ResponEliminaTé una pinta estupenda! A casa la fem semblant però jo no hi poso bacallà...
ResponEliminaPetonets!
Anna
Quina sopa més gustosa... i amb ingredients de primera qualitat, eh? Petons
ResponEliminaUna sopa molt complerta!!! ha quedat un color fantàstic. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaI tant que t'ha quedat bé i més si han repetit. Jo tampoc en faig mai de peix.
ResponEliminaPetons.
L'oloreta arriba fins aquí!
ResponEliminaNani
Quasi m'arriba l'oloreta. Quin bon plat per a un dia de fred!
ResponEliminaSegur que la repetiré altres vegades, ens ha agradat molt.
ResponEliminaFins aviat !!!