dimarts, 15 de novembre del 2011

Xapata de nous i mel

Ingredients:

500 gr. de farina de força
350 gr. d’aigua
25 gr. de llevat fresc
10 gr. de sal
4 cullerades d’oli d’oliva
2 cullerades de mel
1 grapat de nous

Dissoldre el llevat en una mica d’aigua tèbia. Afegir la resta d’ingredients, excepte les nous, i treballar durant uns 15 minuts fins aconseguir una massa homogènia i elàstica. Incorporar les nous i repartir uniformement.
Posar la massa en un bol untat amb oli, tapar amb un drap de cuina i deixar llevar durant 1 hora i 15 minuts fins que dobli el volum.
Enfarinar el marbre i abocar-hi la massa. Tallar la massa en 6 porcions i donar-los la forma desitjada. Posar sobre un Silpat, tapar amb un drap i deixar reposar durant 30 minuts.
Encendre el forn a 210ºC, amb la plata on es col·locaran les xapates dins i també amb un recipient que contingui aigua, per tal que es produeixi vapor.
Passat el temps de llevat, pintar les xapates amb un pinzell i una mica d’oli d’oliva. Posar al forn i coure durant 30 minuts.
Treure del forn i deixar refredar sobre una reixa.

La recepta del 15: Pa.
És el primer cop que he fet pa. M'ha agradat fer-lo i segur que hi tornaré. De tota manera hauré de millorar, el vaig fer al matí i a l'hora de dinar estava molt bo, cuixent de fora i esponjós de dins, però a l'hora de sopar ja semblava un xiclet i el vaig torrar una mica per tal que tornés a quedar cruixent.


12 comentaris:

  1. Tant que paties Carme i et surt aquesta maravella?! Té una pinta espectacular, i lo de que es quedi fet xiclet segur que és culpa d'aquesta humitat per la punyetera pluja! jejejeje De debó, felicitats!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. quin nivell Carme!!! aquestes xapates són perfectes, ja m'agradaria tenir-ne una a casa per sopar... molts petonets!!!

    ResponElimina
  3. Quina xapata mes bona Carme!
    T'ha quedat de luxe, tan molleta y tan rústica .... mmmm
    Gràcies per la recepta.
    Un petonet

    ResponElimina
  4. Carme, quina xapata més bona i perfecta!!! Ui, avui la meva llista de pendents s'està engreixant per minuts! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  5. mmmm nous i mel, vaja combinació més bona! Me l'apunt perquè segur que el faré!

    Petons!!

    ResponElimina
  6. Per ser la primera vegada no està gens malament. Jo el primer el vaig haver de llençar.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  7. T'ha quedat molt bé, Carme! I no pateixis, si al vespre ja no era el mateix. Segur que el proper cop sortirà més bé i, al final, et durarà una setmana sencera ben tendre!!! Petons

    ResponElimina
  8. Encara ha de venir el dia perquè aprengui a fer xapates! aquestes tenen molt bona fila, i si són de mel i nous.... èxit assegurat!

    ResponElimina
  9. Uau, el pa de xapata és dels complicats, per ser la primera vegada has triar una recepta de nivell... T'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  10. Un pa de xapata perfecte!!! poder per aconseguir que a la nit continui igual hauries de possar-hi una part de massa mare. De totes maneres l´opció de torrar-lo es ideal.. petons,

    ResponElimina
  11. Mmmm, m'hauria agradat molt poder fer un pa amb mel. El meu germà fa pa a casa i en sol posar, tant a la massa com per pintar la crosta (així queda d'un color daurat brillant molt maco)

    Bon profit!

    ResponElimina
  12. Seguiré els vostres consells i el proper cop espero que em quedi millor.
    Gràcies pels vostres comentaris :-)

    ResponElimina