dimarts, 26 de juny de 2012

Flam de mató amb mel caramelitzada

Ingredients:

100 gr. de sucre
250 gr. de mató
250 gr. de nata líquida
1 sobre de quallada
300 gr. de llet
4 cullerades de mel

Triturar amb el braç batedor el sucre, el mató, la nata líquida i el sobre de quallada fins que quedi una crema homogènia.
Afegir la llet i seguir triturant fins que quedi ben barrejat.
Posar la mel en un cassó a foc lent fins que quedi líquida i agafi un color daurat.
Repartir la mel en 8 motlles de flam individuals. Omplir els motlles amb la barreja de mató.
Coure al bany Maria dins el forn a 180ºC durant 30 minuts.
Passat aquest temps treure del forn i del bany Maria, deixar refredar i tapar cada motlle amb un tros de paper d’alumini.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Memòries d'una cuinera: Mel i mató.
Normalment el mató sempre el menjo amb sucre enlloc de mel, m'agrada més així. Però per aquesta ocasió he acompanyat aquest flam de mató amb mel caramelitzada substituint el típic sucre cremat.


(Recepta de Cuina per a llaminers)

13 comentaris:

  1. M'encanta el flam de mató, gairebé més que el d'ou! T'ha quedat molt bonic, Carme! i segur que boníssim. Petons

    ResponSuprimeix
  2. He fet algun flam semblant però amb formatge fresc tipus burgos. Amb mató ha de quedar mil vegades més bo, m'apunto la idea!

    ResponSuprimeix
  3. Me n'emporto un per despres de dinar!!!

    ResponSuprimeix
  4. No me lo pierdo, me encanta el mató y en flan ya ni te cuento!!

    ResponSuprimeix
  5. Me la guardo a pendents, tinc ganes de fer flam de mató.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponSuprimeix
  6. Que buena idea una nueva versión del "Mel i mató". Muy buena propuesta :)

    ResponSuprimeix
  7. quin luxe de postres!!! en format flam ha de quedar de luxe! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponSuprimeix
  8. Carme, porto una bona estona veient "mel i matons" i encara no havia vist cap flam. Molt bé! Imaginació al poder!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponSuprimeix
  9. Aquesta recepta la faré si o si! M'encanta el flam de mató...
    Marta

    ResponSuprimeix
  10. un flam bonisim, seguuur!!! aquesta segur que la faré
    gràcies per compartir-la
    una forta abraçada
    Receptesambvida

    ResponSuprimeix