Ingredients:
100 gr. de sucre
250 gr. de mató
250 gr. de nata líquida
1 sobre de quallada
300 gr. de llet
4 cullerades de mel
Triturar amb el braç batedor el sucre, el mató, la nata líquida i el sobre de quallada fins que quedi una crema homogènia.
Afegir la llet i seguir triturant fins que quedi ben barrejat.
Posar la mel en un cassó a foc lent fins que quedi líquida i agafi un color daurat.
Repartir la mel en 8 motlles de flam individuals. Omplir els motlles amb la barreja de mató.
Coure al bany Maria dins el forn a 180ºC durant 30 minuts.
Passat aquest temps treure del forn i del bany Maria, deixar refredar i tapar cada motlle amb un tros de paper d’alumini.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.
100 gr. de sucre
250 gr. de mató
250 gr. de nata líquida
1 sobre de quallada
300 gr. de llet
4 cullerades de mel
Triturar amb el braç batedor el sucre, el mató, la nata líquida i el sobre de quallada fins que quedi una crema homogènia.
Afegir la llet i seguir triturant fins que quedi ben barrejat.
Posar la mel en un cassó a foc lent fins que quedi líquida i agafi un color daurat.
Repartir la mel en 8 motlles de flam individuals. Omplir els motlles amb la barreja de mató.
Coure al bany Maria dins el forn a 180ºC durant 30 minuts.
Passat aquest temps treure del forn i del bany Maria, deixar refredar i tapar cada motlle amb un tros de paper d’alumini.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Memòries d'una cuinera: Mel i mató.
Normalment el mató sempre el menjo amb sucre enlloc de mel, m'agrada més així. Però per aquesta ocasió he acompanyat aquest flam de mató amb mel caramelitzada substituint el típic sucre cremat.
¡¡¡¡BONIIISIM!!!
ResponEliminaM'encanta el flam de mató, gairebé més que el d'ou! T'ha quedat molt bonic, Carme! i segur que boníssim. Petons
ResponEliminaHe fet algun flam semblant però amb formatge fresc tipus burgos. Amb mató ha de quedar mil vegades més bo, m'apunto la idea!
ResponEliminaMe n'emporto un per despres de dinar!!!
ResponEliminaNo me lo pierdo, me encanta el mató y en flan ya ni te cuento!!
ResponEliminaMe la guardo a pendents, tinc ganes de fer flam de mató.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.
Que buena idea una nueva versión del "Mel i mató". Muy buena propuesta :)
ResponEliminaquin luxe de postres!!! en format flam ha de quedar de luxe! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaUn flan ben deliciòs! Petons
ResponEliminaCarme, porto una bona estona veient "mel i matons" i encara no havia vist cap flam. Molt bé! Imaginació al poder!
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Qué buena idea, hacerlo en flan. Genial.
ResponEliminaAquesta recepta la faré si o si! M'encanta el flam de mató...
ResponEliminaMarta
un flam bonisim, seguuur!!! aquesta segur que la faré
ResponEliminagràcies per compartir-la
una forta abraçada
Receptesambvida