dilluns, 30 d’abril de 2012

Pastís de mousse de formatge i maduixes

Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada

Per l’almívar:
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Gotes de suc de llimona

Pel coulis de maduixa:
400 gr. de maduixes
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
el suc d’una llimona

Per la mousse:
250 gr. de formatge Philadelphia
250 gr. de coulis de maduixa
200 ml. de nata per muntar
3 cullerades de sucre
4 fulles de gelatina

Per la gelatina de maduixa:
2 fulles de gelatina
La resta del coulis de maduixa

Maduixes per decorar

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 20 minuts a 180º.

Per l’almívar:
Coure l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 minuts.

Pel coulis de maduixa:
Preparar un almívar amb l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona, coure durant 5 minuts.
Triturar les maduixes, amb l’almívar i el suc de llimona restant. Passar per un colador i reservar a la nevera.

Per la mousse:
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda. Muntar la nata amb el sucre i reservar. Barrejar el formatge amb el coulis de maduixa. Dissoldre la gelatina prèviament hidratada en un una mica de coulis calent i afegir-la a la barreja de formatge. Incorporar la nata muntada amb moviments suaus.

Per la gelatina de maduixa:
Hidratar la gelatina en aigua freda. Dissoldre-la en una mica de coulis calent. Afegir a la resta de coulis i barrejar bé.

Tallar el pa de pessic en dos discs. En un motlle desmuntable posar el primer disc, emborratxar amb almívar. Folrar les parets del motlle amb làmines de maduixa. Abocar la meitat de la mousse. Col·locar el segon disc de pa de pessic, emborratxar amb almívar i cobrir amb la resta de la mousse. Reservar a la nevera fins que qualli una mica.
Cobrir amb la gelatina de maduixa i tornar a posar a la nevera fins el moment de servir.

13 comentaris:

  1. Hola. Acabo de descubrir el teu bloc i em quedo de seguidora perque m'agrada el que he vist.
    Aquesta mousse fa una pinta...genial!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. T'ha quedat un pastís preciós, amb la decoració de les maduixes... i segur que molt bo!

    ResponElimina
  3. Que bonic!!!! T'ha quedat preciós!!!! I a més ha de ser una delícia....
    Petons

    ResponElimina
  4. Carmen molt preciòs aquets pastis y segur que bonissim

    ResponElimina
  5. Ostres, no només és una recepta bona, però també amb una presentació espectacular!!moltes felicitats!!petonets!!

    ResponElimina
  6. Carme un pastis preciós. te una pinta sensacional.
    petons

    ResponElimina
  7. Carme, t'has lluït! Quin pastís més bonic!
    Nani

    ResponElimina
  8. Aquest pastís és d'aquells que m'agraden molt però que no m'atreveixo a fer...
    Petons.

    ResponElimina
  9. que bonita tarta! y que suavidad de relleno!

    ResponElimina
  10. Mmmmmmm una pinta deliciosa. Ja m'agradaria poder provar-ne un trocet ara. La foto ho diu tot, boníssim.

    Petons

    ResponElimina
  11. Quin goig que fa aquest pastís, ademés amb ingredients molt senzills, me l´apunto!!! petons,

    ResponElimina
  12. Aquest suport de pastís m'agrada...

    ResponElimina
  13. Carme m´agraden a muntó les maduixes així que, aprofitant el final de tempòrada, créc que vaig a provar la recepta. Molt, però que molt bònica la presentació.
    Molts petons.

    ResponElimina