diumenge, 15 de gener del 2012

Quiche de carxofes

Ingredients:

1 base de pasta de full
1 ceba
5 carxofes
200 ml. de crema de llet
2 ous
Formatge Emmental ratllat
Oli d’oliva, sal, pebre, nou moscada

Tallar la ceba a daus petits i daurar en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Netejar les carxofes i tallar-les en 8 talls, afegir-les a la paella i coure-les. Rectificar de sal.
Batre lleugerament els ous amb la crema de llet. Afegir un polsim de sal, pebre i nou moscada. Incorporar la ceba i carxofes i remenar.
Folrar quatre motlles de quiche individual amb la pasta de full, omplir amb la barreja i cobrir amb formatge Emmental ratllat.
Coure al forn a 220ºC durant 15-20 minuts.

La recepta del 15: Carxofes.
No és un ingredient habitual a la meva cuina, però m'ha agradat el resultat.


22 comentaris:

  1. Estic descobrint una de manera de menjar la carxofa, com em posaré les botes!! Aquesta quiche ha de ser molt i molt bona!
    Moltes gràcies per participar!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Les quiches vegetals m'encanten i amb carxofes que bona!!!!!

    ResponElimina
  3. Ostres tu, hem coincidit! :-D
    Oi que les quiches són ben maques i apetitoses?

    Molts petons!

    ResponElimina
  4. Hola!!!, soc nova al teu blog.
    Aquesta quiche, segur "QUÉ BONA".
    T'espero al meu blog,.... si vols visitarme.
    Petons

    ResponElimina
  5. Hummm que delicia Carme, me encanta y tu blog también así que me quedo por aquí a seguirte porque no me quiero perder nada de lo que hagas!
    Un beso grande,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Carme, m'encante les quiches, es poden fer de qualsevol ingredient (carn, peix, vegetals...), però aquesta encara no se m'havia acudit. Segur que cau en algun soparet!
    Petons
    Sílvia

    ResponElimina
  7. Em tornen boja les quiche! I amb carxofes no n'he fet mai, quin desastre! M'apunto la teva fantàstica aportació!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  8. genial Carme. Aquest tipus de pastís o quiche m'encanta fer-los quan tinc convidats!!! apuntat. Molts petonets

    ResponElimina
  9. És clar! Quina bona idea! Una quiche de carxofes... fantàstica recepta per aquest mes! Petonets

    ResponElimina
  10. Carme, amb aquesta quiche sempre es triomfa. I tu ho has fet!
    Nani

    ResponElimina
  11. M'agraden molt les quiche, tot i que mai les he fet de carxofes. Com que n'acostumo a fer bastant sovint (cada una o cada dues setmanes) m'agrada vairar els ingredients, així que me l'apunto perquè sigui la propera. Petons!

    ResponElimina
  12. Un plat molt útil, m'encanta! A més amb carxofes ...mmmm
    Una abraçada.

    ResponElimina
  13. M'encanten les quiche, les faig de tot tipus però de carxofes se m'havia escapat! M'emporto la recepta, boníssima proposta! ;)

    ResponElimina
  14. Últimament m'ha donat per fer pastissos salats tipus quiche, a veure si afegeixo carxofes.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Qué rico quiché.
    Me gusta mucho cómo te ha quedado

    ResponElimina
  16. Quina quiche més bona, amb carxofes també té que estar molt bo!
    Petons

    ResponElimina
  17. M'encanta la quiche però no n'he fet mai de carxofa. Ha de quedar molt bona i molt gustosa!

    ResponElimina
  18. Què original! A nosaltres ens encanta fer quiches de tot el que ens trobem a la nevera, però mai n'havíem fet una amb carxofes!!Fa molt bona pinta!!

    Petons!!

    ResponElimina
  19. uy, que rico! de alcachofas! a mi chico le alucinará. la apunto. saludos!

    ResponElimina
  20. Caram, amb el que m´agraden a mi les carxofes mai no se m´hàvia ocorregut fer-les en quiche. Molt bones i gustoses.

    Petons

    ResponElimina
  21. Amb carxofes va quedar molt gustosa i realment bona. Si la tasteu segur que us agradarà. La veritat és que em vaig sorprendre del resultat, les carxofes no formen part de la meva llista de la compra però em sembla que ara s'hi han guanyat un lloc.
    Gràcies pels vostres comentaris, gracias por vuestros comentarios.

    ResponElimina