Ingredients:
2 làmines de pasta de full
75 gr. d’ametlla en pols
75 gr. de sucre
1 cullerada de vainilla líquida
2 clares d’ou
Pinyons
Per la crema:
400 ml. de llet
100 ml. de nata líquida
90 gr. de sucre
50 gr. de Maizena
1 ou i 1 rovell
1/2 blanca de canyella
8 gr. de vainilla ensucrada
Per la crema:
Separar un got de llet. Posar la resta de la llet amb la nata, el sucre i la canyella al foc.
Dissoldre la Maizena en la llet freda reservada, afegir els ous i la vainilla i barrejar bé.
Quan la llet amb la nata arrenqui el bull, treure la canyella i incorporar a la barreja de Maizena i ous. Tornar a posar al foc sense deixar de remenar fins que espesseixi. Posar en un altre recipient i deixar refredar una mica.
Mentrestant, barrejar l’ametlla, el sucre i la vainilla líquida. Afegir una clara d’ou fins aconseguir un puré.
Muntar la clara d’ou restant a punt de neu.
Estirar una làmina de pasta de full sobre un Silpat o paper vegetal, abocar la crema i repartir-la deixant un marge al voltant. Cobrir amb l’altra làmina de pasta de full, segellar les vores amb els dits. Banyar la superfície amb la barreja d’ametlla i cobrir amb la clara a punt de neu.
Decorar amb pinyons i sucre.
Coure al forn a 190ºC durant 30 minuts.
(Recepta de La Cuina de Casa)
Boníssima, a casa la fem sovint i ens encanta!
ResponElimina¿podés creer que jamás probé una coca? hace rato qu elas vengo viendo y me llaman la atención. algún día me animaré.
ResponEliminaEstoy descubriendo contigo un montón de recetas fantásticas. Aquí la coca no se ve por ningún sitio. Y si esta lleva crema me encantará.
ResponEliminaUn abrazo
Ei, aquesta és una coca de diumenge, per demà!
ResponEliminaMe va a encantar esta coca con lo que me gustan los piñones mmm felicidades por la receta.
ResponEliminaUn besito
Vaya pinta que tiene la coca!!, yo como Sole tampoco las he probado nunca pero me apunto la receta!!
ResponEliminaque bones que són les coques!!!! t'ha quedat genial. Molts petonets
ResponEliminaAquesta coca la tinc més que pendent!! Quina bona pinta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
No en va quedar ni una engruna, però ja es podia preveure, tant la pasta de full com la crema ens encanten.
ResponEliminaFins i tot la iaia, a qui "no li agrada el dolç" (això diu ella) quan la va veure va dir: avui no demanaré un tall petit, menjaré el que em toca.
Gràcies pels vostres comentaris, gracias por vuestros comentarios.