dimarts, 1 de novembre del 2011

Pastís de mousse de fruites del bosc

Ingredients:

Pel pa de pessic:
150 gr. de farina d’arròs
150 gr. de sucre (pesar 100 gr. i 50 gr.)
125 gr. de llet
4 ous

Per la mousse:
4 fulles de gelatina
2 clares d’ou
75 gr. de sucre
250 gr. de fruites del bosc
225 gr. de nata per muntar

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares.
Batre els rovells amb 100 gr. de sucre fins que quedi esponjós. Anar afegint la llet sense deixar de batre. Incorporar la farina tamisada.
Muntar les clares a punt de neu amb 50 gr. de sucre. Incorporar-les amb suavitat a la massa.
Posar la barreja en un motlle untat amb mantega i coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Retirar del forn i deixar refredar.

Per la mousse:
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
Triturar les fruites del bosc amb el braç batedor i passar pel colador xinès.
Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i reservar a la nevera.
Muntar la nata i reservar a la nevera.
Escalfar una mica la meitat del puré de fruites del bosc. Fora del foc, dissoldre-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Afegir la resta del puré i barrejar bé.
Incorporar les clares muntades i la nata muntada de forma molt suau.

Tallar el pa de pessic en dos discs. En un motlle desmuntable posar el primer disc i cobrir amb la meitat de la mousse. Col·locar el segons disc i posar la resta de mousse. Reservar a la nevera fins que qualli.

(Recepta del pa de pessic de Pa amb oli i xocolata)
(Recepta de la mousse de Cuina per a llaminers)

11 comentaris:

  1. Qué tarta tan bonita y qué colores tan preciosos. Te ha quedado una tarta muy elegante y seguro que buenísima ;). Besos.

    ResponElimina
  2. Oh! Quin pastís més bonic, Carme!!! T'ha quedat perfecte i segur que boníssim! :-)
    Petons!

    ResponElimina
  3. que maco Carme!!! m'agrada moltíssima les capes que has fet! petonets

    ResponElimina
  4. Quina preciositat, queda super vistós amb aquesta combinació de colors!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat precios, amb uns colors i una textura perfectes. La mousse ha se ser bonissima!

    ResponElimina
  6. T'ha quedat un pastís molt bonic, de conte de fades... A més segur que aquesta mousse està deliciosa!!!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  7. Que bonito ha quedado el pastel! está precioso y seguro que delicioso también.
    Petonets

    ResponElimina
  8. Nina, a todos les gustó mucho.
    Mercè, gràcies a la teva recepta va quedar deliciós.
    Judith, em va faltar la capa final de melmelada, però tot i així estic contenta de com va quedar.
    Acabatdefer, vaig estrenar un motlle nou, ja tinc ganes de fer altres pastissos amb mousse.
    Gemma, no podia deixar de mirar aquest color, em va alegrar el dia.
    Manu, el que em costa més és el tema decoració.
    Anna, el pa de pessic amb farina d'arròs també ha estat un gran descobriment.
    Marina, seguro que lo repetiré en más ocasiones.
    Petons, besos

    ResponElimina
  9. Carai Carme! M´ha agradat un muntó el pastís, i els colors estàn molt bé. Vaig a guardar la recepta.

    ResponElimina
  10. Majoha, si la fas segur que t'agradarà. Petons

    ResponElimina